Logo_campingpark_de_bongerd_tuitjenhorn__logo_

Campingpark de Bongerd in het Noord-Hollandse Tuitjenhorn gaat komend seizoen zijn vijftigjarig jubileum passend vieren, met het in gebruik nemen van de Space-Fifty: een attractie die bestaat uit drie glijbanen van elk vijftig meter lang. Dit meldt Campingpark de Bongerd.

De nieuwe attractie komt in het Holle Bolle Buiten-gebied te staan, dat zich direct bij de entree van het vakantiepark bevindt. Hier zal de Space-Fifty in het gezelschap verkeren van het Spetter & Spatbad en het Roetsj-Bad, dat vorig jaar in gebruik werd genomen. 
 

Kluwen van glijbanen

 
De Space-Fifty zal dit voorjaar in gebruik worden genomen, en bestaat uit een “kluwen van drie glijbanen”, zoals de Bongerd zelf omschrijft in zijn najaarsmailing. Hierbij gaat het om een spacebowl en een double slide. Dankzij deze constructie zijn er straks drie glijmogelijkheden. 
 

Capfun

 
De Bongerd opereert sinds twee jaar onder de vlag van campingketen Capfun, dat een patent lijkt te hebben op het aanbieden van bijzondere waterparken binnen de campingrenzen. De glijbaanconstructie die binnenkort op de Bongerd in gebruik wordt genomen is eerder al op andere Capfun-parken in gebruik genomen, dan onder de naam Spacebowl. Speciaal voor het vijftigjarig bestaan van het campingpark in Tuitjenhorn zal de glijbaanattractie daar Space-Fifty heten. 
 
Door: Nationale Recreatiegids