Normal_a_dam_lookout__amsterdam__ij__hoogste_schommel_van_europa._foto__martijnkort_-_via_persbericht_a_dam_lookout

De Amsterdamse attractie A’DAM LOOKOUT zag haar hoogste bezoekersaantal ooit in 2019. Het observatiedek met Over the Edge - de hoogste schommel van Europa - bovenop de A’DAM Toren verwelkomde maar liefst 791.000 bezoekers: een stijging van ruim 17 procent ten opzichte van 2018. Dit meldt A’DAM LOOKOUT.

Sinds de opening van A’DAM LOOKOUT in 2016 groeit het bezoekersaantal gestaag. Als een van de populairste attracties van Amsterdam weten veel buitenlandse toeristen hun weg naar het uitkijkpunt in Amsterdam-Noord te vinden. Maar ook voor Amsterdammers en overige Nederlanders blijft de attractie een geliefd uitje.
 

Nieuwe schommel

 
Naast het 360-graden-uitzicht kwam er ook een recordaantal waaghalzen voor de Over the Edge-schommel. Ruim 50 procent van de bezoekers van LOOKOUT durfden het aan om ook te schommelen. De schommel, met zijn 100 meter de hoogste van Europa, werd in mei 2019 vernieuwd waarbij de schommelarm is verlengd zodat deze nog verder over de rand heen zwaait.
 

SAIL 2020

 
A’DAM LOOKOUT kijkt ondertussen uit naar het vijfjaarlijkse maritieme evenement SAIL dat in augustus plaatsvindt in Amsterdam. Het observatiedek van de attractie aan de noordkant van het IJ, vlakbij Eye Filmmuseum, biedt bezoekers een goed zicht op de schepen die van over de hele wereld de hoofdstad binnenvaren. Speciale tickets voor het SAIL zullen binnenkort verkrijgbaar zijn via de website van A’DAM LOOKOUT.
 
Door: Nationale Recreatiegids