Normal_rss_entry-238032

Veel Nederlandse dierentuinen trokken vorig jaar meer bezoekers. Er lijkt sprake van een landelijke trend, zegt de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Dit meldt ANP.

Onder meer Artis (ruim 1.5 miljoen), Ouwehands Dierenpark (iets meer dan 1 miljoen) en GaiaZOO (505.000) verbraken in 2019 hun bezoekersrecords. Ook Wildlands Adventure Zoo, de opvolger van het Noorder Dierenpark Emmen, trok meer bezoekers. 930.000 mensen bezochten de dierentuin vorig jaar, 75.000 meer dan in 2018.

Gemiddeld 770.000 bezoekers per dierentuin

De dertien grootste Nederlandse dierenparken ontvangen jaarlijks samen zo'n tien miljoen bezoekers, schat de NVD. Dat zijn gemiddeld zo'n 770.000 bezoekers per dierentuin. Dat aantal neemt de laatste jaren gestaag toe.

Door: Nationale Recreatiegids

Afgelopen dierendag publiceerden we een interview met Lisette de Ruigh, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Hierin legt ze onder meer uit waar het om draait in dierentuinen - het bijbrengen van liefde en respect voor de natuur - en hoe dierentuinen alles ten dienste stellen van deze missie. Het interview is hier terug te vinden.