Normal_pepernoten__sinterklaas__zwarte_piet__snoepgoed

Sommige mensen hebben alles wat hun hartje begeert. Hartstikke leuk, maar wat geef je ze voor Sinterklaas? Pakjesavond komt er weer aan en dat betekent dat er nog een hoop last minute cadeautjes verzonnen moeten worden. Heb jij zo’n vader, moeder, oom of tante voor wie het onmogelijk is om een goed cadeau te kopen? Geef ze een leuk uitje! Wij maakten alvast een kort lijstje ter inspiratie.

Comedy diner

Dit is een leuk cadeau voor een stel, of voor dat familielid dat altijd de leukste thuis denkt te zijn. Bij een comedy diner (te boeken op meerdere plekken in het land) geniet je van een heerlijke maaltijd terwijl je ondertussen kunt kijken en luisteren naar de leukste cabaretiers of stand-up comedians uit binnen- en buitenland. Lijkt het je zelf ook een leuk uitje? Geef één kaartje cadeau en zeg erbij dat het echte cadeau is dat jij ook mee gaat.

Kaartjes voor een sportwedstrijd of theatervoorstelling

Sommige mensen vinden ervaringen veel leuker dan materiële cadeautjes. Is een van jouw ouders groot fan van een bepaalde sport of club? Probeer kaartjes te bemachtigen voor een wedstrijd en je maakt ze helemaal blij. Hetzelfde geldt voor theaterliefhebbers en kaartjes voor een voorstelling. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer dingen te verzinnen: concerten, musea… Kaartjes genoeg!

Natuurwandeling met appeltaart

Zit je een beetje krap bij kas en komen de feestdagen je eigenlijk niet zo goed uit? Geef je moeder of vader een wandeling cadeau. Veel ouders vinden het prachtig om er samen met hun kind op uit te gaan, en even de natuur in is ook heerlijk. Trakteer op een stukje appeltaart en warme chocolademelk na afloop en jullie hebben samen een prachtige dag.

Stedentrip binnen Nederland

Een citytripje hoeft helemaal niet zo duur te zijn: als je er geen overnachting bij boekt kun je heel goedkoop uit zijn. Binnen Nederland is bijna alles goed te bereizen, dus neem je vriend of vriendin mee naar een leuke stad waar jullie allebei nog nooit geweest zijn. Er zijn zoveel mooie plekken in ons kleine kikkerlandje dus wees creatief!

Efteling

Ben je zelf oom of tante en heb je neefjes en nichtjes die graag met je op pad gaan? Ga samen naar de Efteling of een ander pretpark. Er valt genoeg te beleven en de kinderen vinden het prachtig. Ook dierentuinen vallen vaak goed in de smaak. Dit is overigens ook een goed cadeau voor vrienden die nog jong van hart zijn!

Door: Nationale Recreatiegids