Normal_achtbaan_toverland

Tijdens een besloten evenement in attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum zijn twee vriendengroepen met elkaar op de vuist gegaan. Twee beveiligers die de ruzie probeerden te beëindigen kregen vervolgens ook klappen. Inmiddels is er tegen een aantal gasten aangifte gedaan bij de politie. Dit melden 1Limburg en de Limburger.

Het incident vond plaats tijdens het a-MEEZING-evenement in Toverland, een zogeheten mix-and-mingle-avond, primair bedoeld voor bedrijven. Ook twee vriendengroepen hadden zich opgegeven voor de avond, en zouden aan het einde van het evenement voor de meeste reuring zorgen; toen ze met elkaar op de vuist gingen waren de meeste bezoekers al vertrokken. Eerst wilde het attractiepark nog geen aangifte doen – de actie zou niet specifiek op de beveiligers zijn gericht – maar de Limburger wist gisteren te melden dat Toverland inmiddels toch naar de politie is gestapt om aangifte te doen.
 

Tweede keer in korte tijd

 
Eerder ging het ook al fout in Toverland, toen tijdens een Halloween-feest. Een bezoeker die zich niet hield aan de regels van het park werd toen onder begeleiding richting uitgang gebracht, maar dat ging niet zonder slag of stoot: een beveiliger kreeg toen van de bezoeker een aantal klappen. Of er toen ook aangifte is gedaan wil het pretpark niet laten weten.
 
Door: Nationale Recreatiegids