Mariniers onderweg naar gekaapt schip (foto; mediacentrum Defensie - via pb Mariniersmuseum)

Het Mariniersmuseum in Rotterdam gaat zijn bezoekers vanaf 12 oktober uitdagen met een nieuwe attractie: Mariniers op Missie. Deelnemers stappen in de schoenen van de marinier en ervaar zelf wat mariniers doorstaan als zij wereldwijd worden uitgezonden. Dit meldt het Mariniersmuseum.

Bij Mariniers op Missie vervaagt volgens het museum de grens tussen tentoonstelling en escaperoom. Iedereen vanaf acht jaar en ouder kan deelenemen.
 

4d-beleving

 
Deelnemers vormen een een team dat bestaat uit twee tot zes mensen en kiezen een van drie missies uit om te volbrengen. Ieder teamlid krijgt een rang en heeft een eigen bijbehorende taak te verrichten. Voordat de missie begint moet er een keuze gemaakt worden uit geschikte kleding en uitrusting. Zodra de bezoeker het missiegebied instapt ervaart hij via geavanceerde audiotechniek de wereld van de mariniers. Spannende projecties, realistische scenario’s en een complete audiobeleving maken van Mariniers op Missie een echte 4D-beleving.
 

Drie missies

 
Elk van de drie missies biedt de bezoeker een geheel eigen ervaring en laat de verschillende werkgebieden van de mariniers zien. De bezoeker leert al doende welke kennis en vaardigheden een marinier inzet tijdens zijn dagelijks werk. Er zijn drie missies om uit te kiezen: een reddingsmissie in een bosrijke omgeving, een verkenningsmissie in de extreme kou van de poolcirkel en bij de derde missie draait het om de bevrijding van een gekaapt schip voor de kust.
 

Openingsweekend

 
Tijdens het openingsweekend op zaterdag 12 en zondag 13 oktober is Mariniers op Missie voor het eerst te bezoeken. Dit feestelijk weekend wordt extra bijzonder door de komst van een schip aan de kade in de Wijnhaven pal voor het museum, de Hr.Ms. Mahu. Deze ondiepwatermijnenveger van de van Straelenklasse heeft onder de naam Hr.Ms. Houtepen tientallen jaren aan de kade voor het Mariniersmuseum gelegen. Een bekend gezicht dus voor veel Rotterdammers. Bezoekers kunnen het schip het hele weekend gratis bezoeken. Ook kan er een gratis workshop paracord-armband-knopen gevolgd worden en biedt het museum alle bezoekers gratis koffie, thee, limonade met iets lekkers aan.
 
Naast Mariniers op Missie organiseert het Mariniersmuseum de hele herfstvakantie allerlei extra activiteiten in het museum. Zie de website van het Mariniersmuseum voor alle informatie. 
 
Door: Nationale Recreatiegids