Normal_wondr__logo_

Amsterdam is een nieuwe attractie rijker: Wondr. In deze pop-upspeeltuin draait het om de ervaring, en nog meer: het perfecte plaatje voor op social media. In het pand in Amsterdam-Noord zijn vijftien verschillende kamers ingericht, allemaal maximaal Instagrammable. Dit meldt de NOS.

De oprichter van Wondr is de Braziliaanse Sarah Mendes. Woonachtig in Nederland vindt ze vooral de winters hier een beproeving. Als antidotum voor de donkere, grijze maanden bedacht ze Wondr: ‘an immersive pop-up experience that blends visual magic with boundless creativity’ – zo valt op de website te lezen. In praktijk betekent dit een hele reeks verschillende ruimtes waar van alles valt te zien, doen en proeven. 
 

Alles is roze

 
Los van het onderdompelen in de wereld van Wondr zal voor het gros van de bezoekers de belangrijkste bezigheid zijn het schieten van het ultieme beeld voor op social media. Volgens social-mediaexpert Birgit Zuurveld, die in het NOS-artikel aan het woord komt, maakt Wondr het zijn bezoekers gemakkelijk: "Alles is roze, er zijn flamingo's en een schommel, alles voor een perfecte sociale media post." Het echte leven staat hier volledig ten dienste van het digitale bestaan.
 

Eenmalig

 
Voor Wondr betekent alle aandacht op social media gratis publiciteit, en dat hebben ze slim gedaan, zo stelt Zuurveld. Tegelijk concludeert ze: voor veel mensen zal een bezoek aan Wondr eenmalig zijn; wie eenmaal het perfecte plaatje heeft geschoten is klaar en heeft geen tweede bezoek meer nodig. 
 
Wondr is sinds gisteren geopend aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord. Daar blijft de attractie tot en met 18 maart 2020. Wondr is zeven dagen per week geopend, van 11.00 tot 19.00 uur. Kaarten kunnen alleen online worden gekocht, en kosten 24,50 euro per stuk.
 
Door: Nationale Recreatiegids