Jungle-gedeelte in Efteling-attractie 'Fata Morgana'

Mist en mysterie zijn in veel pretparken onlosmakelijk met elkaar verbonden; denk aan de Droomvlucht of Fata Morgana in de Efteling. Toch zijn deze beroemde attracties al maanden niet meer in nevelen gehuld omdat de mistmachines een defect hebben. Zo wordt bezoekers van deze zogeheten darkrides een optimale ervaring ontnomen. Dit meldt Looopings.

In de Droomvlucht zou in het Zompenwoud flik wat mist moeten hangen, en in de Fata Morgana zouden onder meer twee junglescènes van misteffecten moeten zijn voorzien. Nu is dit niet het geval: er moeten aanpassingen worden gedaan aan de mistmachines, en dat blijkt complexer dan gedacht, zo meldt een woordvoerder van de Efteling aan Looopings. Wanneer de mist weer onderdeel uitmaakt van de Droomvlucht en van Fata Morgana is niet duidelijk. Tot die tijd “functioneren de populaire darkrides dus niet zoals het hoort”, zo stelt Looopings vast.
 

Meer mankementen

 
Eerder kampten ook andere attracties al met mankementen. Zo werd vorige maand nog de Efteling-watershow Aquanura stilgelegd omdat er problemen waren met de waterkwaliteit. Het attractiepark uit Kaatsheuvel besloot daarop de hele vijver te legen en weer opnieuw te vullen met water. Ook Raveleijn was in die periode uit de roulatie door een technisch mankement
 
Door: Nationale Recreatiegids