Dertigste sprookje Efteling eind deze maand open

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Op 28 september gaat het dertigste Efteling-sprookje open voor publiek: De zes zwanen. Bezoekers kunnen er straks voor kiezen om plaats te nemen op de rug van een van de zes zwanen, of om het slot binnen te wandelen. Het is voor het eerst dat bezoekers een sprookje op twee manieren kunnen beleven. Dit meldt de Efteling
Wanneer het sprookje opengaat zal het water op wonderlijke wijze het slot binnen stromen. De vijver met een diameter van 12,5 meter gaat over in een slotgracht die gevuld is met 75.000 liter water. De zwanen die hierin ronddobberen verpersoonlijken de zes betoverde broers uit het verhaal. 
 

Jaloerse stiefmoeder

 
In dit verhaal staan de zes koningszonen centraal die door hun jaloerse stiefmoeder worden veranderd in zwanen. Hun kleine zusje Elisa krijgt een bijna onmogelijke opdracht om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen. Ze moet zes hemden van bosastertjes voor hen naaien en mag zes jaar niet spreken of lachen. Wie goed kijkt ziet dat de zwanen met subtiele details van elkaar verschillen. 
 
Bezoekers bereiken het slot via de route tussen de sprookjes van Sneeuwwitje en Assepoester aan het Herautenplein. Meer informatie over de nieuwe attractie is te vinden via de website van de Efteling.
 
Door: Nationale Recreatiegids