Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Domtoren wil meer toeristen lokken met uitkijkpunt en lift

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De hoogste kerktoren van Nederland wil meer toeristen trekken. Daarom wil de beheerder van de Domtoren graag een nieuw uitkijkpunt bouwen, op 100 meter hoogte, en een lift installeren die bezoekers hiernaartoe kan brengen. Momenteel staat de toren geheel in de steigers in verband met een grootschalige restauratie. Dit meldt RTV Utrecht.
Op 95 meter moet een soort kraaiennest komen van vijf meter hoog: wie deze bestijgt staat dan dus op honderd meter hoogte. Het kraaiennest moet met de lift bereikbaar worden; wie eenmaal boven is kan rondom de Domtoren lopen. Nieuw wordt ook dat het Utrechtse icoon straks door iedereen bestegen moet zijn, ook door mensen in een rolstoel of voor wie slecht ter been is; dat kan nu nog niet.
 
De beheerder van de Domtoren, Jaap van Engelenburg, ziet het kraaiennest graag gerealiseerd worden, maar houdt nog wel een slag om de arm: de financiën zijn nog niet rond. In september of oktober moet er meer duidelijkheid zijn
 

Geopend voor publiek

 
Momenteel wordt de Domtoren voor 37 miljoen euro gerestaureerd. Voor de restauratie staat vijf jaar gepland, in 2017 is ermee begonnen. De kerktoren in Utrecht is ruim 600 jaar oud, en met zijn 112 meter de hoogste van Nederland. Tijdens de restauratie blijft de Domtoren geopend voor publiek.
 
Door: Nationale Recreatiegids
18 april '24 (10:33)

Veel bijzondere gasten op het eerste Aardbewoners Festival van ARTIS

Wil je weten wat onder meer André Kuipers, Máty;as Bittenbinder en Diederik Gommers eraan doen om de aarde leefbaar door te geven? Kom dan van 15 tot en met 23 juni naar ARTIS. De dierentuin organiseert voor het eerst het Aardbewoners Festival voor kinderen en volwassenen die in verbinding willen komen met de natuur. Bezoekers ervaren tijdens het festival hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Dit meldt ARTIS. 

17 april '24 (12:40)

Restaurant en attractiepark moeten geschil uitvechten bij rechter, niet bij gemeente

De onenigheid tussen Boscafé Het Maasdal en attractiepark Mind Mystery moet via de rechter worden opgelost en niet via de gemeente. De gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven dat zij zich niet gaan bemoeien met het geschil, meldt de Limburger.

16 april '24 (12:54)

GaiaZOO verwelkomt pasgeboren gorilla

Leuk nieuwtje vanuit GaiaZOO. Daar is namelijk een zilverrug gorilla geboren. Volgens een verzorger van de dierentuin maakt de gorilla het goed, meldt 1Limburg.

15 april '24 (11:42)

Wijziging in jaarkaarten Efteling: Classic, Plus en Premium-abonnementen

De Efteling hanteert vanaf juni een nieuw systeem voor de jaarabonnementen. Zo heeft het pretpark besloten om de bezoekers meer flexibiliteit te bieden in het afsluiten van een abonnement. Bezoekers kunnen nu kiezen tussen een Classic, Plus en Premium-abonnement. De prijzen hiervan variëren tussen 225 en 390 euro per jaar, meldt de Efteling.

15 april '24 (11:15)

Bij attractiepark DippieDoe komen de snacks naar jou toe

Wie naar het attractiepark DippieDoe gaat zal daar een unieke snackautomaat tegenkomen. Die staat namelijk niet op één plek, zoals je normaal gesproken van een snackautomaat verwacht. Die in het attractiepark in Best rijdt namelijk rondjes door het park. Hiermee is DippieDoe het eerste pretpark met een zelfrijdende snackautomaat, meldt het pretpark.

15 april '24 (10:50)

Herbouwen Snoephuisje Hans & Grietje van start: kost zo’n 8 ton

Sinds afgelopen woensdag is er een attractie minder in de Efteling. Het Snoephuisje van Hans & Grietje wordt opnieuw gebouwd. De attractie, daterend uit 1955, is inmiddels afgebroken om opnieuw uit de as te herrijzen. Dat kost het Kaatsheuvelse pretpark wel zo’n 800.000 euro, meldt Brabants Dagblad.

12 april '24 (10:40)

AquaZoo zoekt nog zes wasberen, een gevangen met marshmallow

Zes wasberen van dierenpark AquaZoo in Leeuwarden zijn nog steeds niet gevonden, nadat elf dieren ruim twee weken geleden uit hun gloednieuwe verblijf waren ontsnapt. Het dierenpark doet er alles aan om de ontsnapte wasberen te lokken. Zo is één dier gevangen toen hij de verleiding van marshmallows en kersensiroop niet kon weerstaan, zegt Jeroen Loomeijer, directeur van AquaZoo.

12 april '24 ( 9:55)

Efteling-operator moet baan terugkrijgen van rechter

Een medewerker van de Efteling die zijn baan als operator bij Baron 1898 was verloren, moet deze van de rechter terugkrijgen. De medewerker had zijn oud-collega’s de attractie aan laten zetten. Daar was de Efteling niet van gediend en degradeerde de functie van de werknemers. Maar dat is tegen de regels van het pretpark in Kaatsheuvel, meldt Brabants Dagblad.

11 april '24 (10:48)

Vale gierkuiken geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is een vale gierkuiken geboren. Hiermee staat het aantal vale gieren in verblijf het Snavelrijk op tien. Volgens de dierentuin draagt deze gierenpopulatie bij aan het behoud van deze gierensoort. In de jaren tachtig waren deze vogels namelijk bijna uitgestorven door stroperijen, vergiftigde karkassen en hoogspanningskabels. Dit meldt DierenPark Amersfoort.

10 april '24 (14:15)

Nieuw seizoen in Walibi Holland van start met vernieuwde Zone Play Ground

Attractiepark Walibi Holland heeft de deuren weer geopend voor bezoekers. Mensen die al naar het pretpark zijn geweest sinds de opening van het nieuwe seizoen hebben het misschien al gezien: de Zone Play Ground is vernieuwd. De zone staat in het teken van een speelplaats, maar volgens Walibi kunnen ook ouders zich hier prima vermaken, meldt het pretpark.