Normal_ballenbak__volwassene

Menig volwassenenhart ging er sneller van kloppen. IKEA zou de heropening van het filiaal in Groningen vieren met de komst van een ballenbak voor… volwassenen. Het animo blijkt echter zo groot te zijn, dat er nu is besloten af te zien van de attractie, omdat de veiligheid in het geding zou komen. Voor teleurgestelde volwassenen is er een (klein) alternatief: als onderdeel van een expositie in Museum Catharijneconvent kunnen mensen tot en met 22 september in een ballenbak duiken. Dit melden het Dagblad van het Noorden en het Algemeen Dagblad.

Tegenover het Dagblad van het Noorden zegt IKEA-woordvoerster Sabine Kaars Sijpesteijn: “We vrezen te veel belangstelling en we kunnen de veiligheid niet garanderen.” De inschatting is gebaseerd op de hoeveelheid reacties van fans op het nieuws van de ballenbak. Volgens Kaars Sijpesteijn leefde de vrees dat er mogelijk duizenden mensen zouden komen. Om het zekere voor het onzekere te nemen is daarom besloten om de grote-mensen-ballenbak te schrappen. 
 

Gratis winkelen

 
Andere activiteiten die de heropening van IKEA Groningen op 4 september omlijsten, waaronder het weggeven van één minuut gratis winkelen, gaan wel gewoon door. En de ballenbak voor kinderen, die is wel gewoon in bedrijf.
 

Alternatief

 
Wie als volwassene tóch graag een duik in een ballenbak  wil nemen kan daarvoor terecht in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Als onderdeel van de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt is daar helemaal aan het einde van de expositie een ballenbak waar iedereen in mag duiken, dus ook volwassenen. Hij is kleiner dan de geplande ballenbak in Groningen, maar wie het kleine niet eert… De tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt loopt nog tot en met 22 september. Voor meer informatie, zie de website van Museum Catharijneconvent.
 
Door: Nationale Recreatiegids