Normal_madurodam__tulpen__erasmusbrug__spoorlijn__en_meer

De lokale politiek en omwonenden zijn niet wild enthousiast, maar het gaat waarschijnlijk toch gebeuren: de uitbreiding van Madurodam. Daar moet nog wel het bestemmingsplan voor worden aangepast. Dit meldt Den Haag Centraal.

Van het stadsbestuur zijn VVD en D66 voor de plannen, GroenLinks en Groep de Mos tegen. Toch zullen de laatste twee partijen niet gaan dwarsliggen, omdat het besluit om het miniatuurpretpark toestemming te geven uit te breiden nog is goedgekeurd door de vorige gemeenteraad. 
 

Groencompensatie

 
Met name de groencompensatie is een heikel punt. Om uit te kunnen breiden moet er bos worden gekapt in de omgeving, iets waar omwonenden begin dit jaar al tegen in het verweer kwamen. Voor het gekapte bos komt vervolgens groencompensatie. Wat dit in de praktijk inhoud meldt het artikel niet. Daarnaast betwijfelen omwonenden of het wel bij deze ene uitbreiding blijft. Volgens wethouder Boudewijn Revis (VVD) zijn die zorgen onterecht: hij heeft verzekerd dat er aan beide punten niet meer zal worden gesleuteld. 
 

Anderhalf voetbalveld

 
Wanneer er definitief groen licht wordt gegeven voor de uitbreidingsplannen van Madurodam is nog niet bekend. Als de plannen doorgaan zou dit betekenen dat 0,6 hectare van de naastgelegen Scheveningse Bosjes gekapt moet worden (ongeveer anderhalf voetbalveld). Dat is aanzienlijk minder dan in de oorspronkelijk plannen stond: toen was het voornemen 4,5 hectare van het groen te gebruiken voor de uitbreiding van Madurodam.  
 
Door: Nationale Recreatiegids