Logo_het_land_van_anwb_-_leukste_uitje_van_nederland_2020__logo_

Sinds een paar dagen is de digitale stembus voor het Leukste uitje van Nederland weer geopend. De ANWB organiseert de verkiezing voor de tiende keer. Tot en met 3 november kan er gestemd worden op het leukste uitje per provincie, het leukste uitje van Nederland, en het leukste uitje over de grens. Dit meldt de ANWB.

Voor het uitje over de grens geldt dat het er eentje moet zijn die binnen een straal van 750 kilometer van Utrecht ligt. In de categorie ‘landelijk’ staan alleen uitjes die meer dan 450.000 bezoekers per jaar trekken. In totaal zijn er in veertig uitjes in de race om verkozen te worden tot Leukste uitje van Nederland. Hierbij valt op dat Amsterdam domineert: een kwart van de uitjes op de lijst bevindt zich in de hoofdstad. 
 
Alleen ANWB-leden mogen stemmen; dat zijn er vier miljoen in totaal. Alle uitjes kunnen beoordeeld worden op vijf criteria: aanbod, faciliteiten, personeel, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer. Voor meer informatie en de stemlink, zie de website van het Land van ANWB
 
Door: ANP