Normal_schaatsen__indoor_

Wie echte verkoeling zoekt deze dagen kan misschien wel het beste in Thialf terecht. De schaatstempel in Heerenveen is tot en met 17 augustus namelijk ieder weekend geopend voor amateurschaatsers.  Dit meldt de Volkskrant.

Thialf is in eerste instantie geopend om commerciële schaatsploegen ook in de zomer een mogelijkheid te geven te kunnen blijven trainen. Daarnaast kunnen ook recreatieve schaatsers er terecht, elk weekend, tussen 12.00 en 15.30 uur. Volgens Thialf is het voor de exploitatie niet noodzakelijk, maar leuk meegenomen is het wel. 
 

Schaatschaamte

 
De Volkskrant plaatst ondertussen wel wat vraagtekens bij de zomeropening van de baan: Kost het niet erg veel energie om het complex koel en wel open te houden tijdens de zomer? Volgens de directeur van Thialf, Jan Zwier, is dat zeker het geval, met name wanneer de temperaturen boven de 35 graden uitkomen: dan moeten de koelmachines op vol vermogen aan. De zonnepanelen die op het dak liggen kunnen daar niet tegenop.
 

Honderden liefhebbers

 
Van schaatsschaamte lijkt vooralsnog weinig sprake te zijn in de schaatshal, zo merkt de Volkskrant op. De bezoekersaantallen lijken dat te bevestigen: volgens Zwier zijn er in de weekenden dagelijks enkele honderden schaatsliefhebber op het ijs te vinden.  Wie ook, niet gehinderd door schaatsschaamte, graag het ijs op wil in Heerenveen, kan daarvoor nog tot en met 17 augustus alle weekenden terecht. Voor meer informatie, zie de website van Thialf.
 
Door: Nationale Recreatiegids