Normal_bioscoop__tickets__kaartjes

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft verschillende online aanbieders van dagattractietickets op de vingers getikt, omdat zij de 14-dagen-bedenktijdregel niet acht namen. Deze clausule is geldig voor iedereen die via internet toegangskaarten koopt voor dagattracties zonder datum. Dit meldt de Telegraaf.

Wie wel een ticket koopt dat verzien is van een specifieke datum, kan zich niet beroepen op het recht van bedenktijd, omdat de aanbieder de koper dan al heeft ingecalculeerd, en daar qua capaciteit rekening mee heeft gehouden. Hierbij maakt het niet uit via welke route de kaarten zijn verkregen.
 

Meer misstanden

 
Het veronachtzamen van de bedanktijdregel door ticketaanbieders kwam aan het licht tijdens een onderzoek in Europees verband naar de prijstransparantie bij dierentuinen, musea en pretparken. Daaruit kwam ook naar voren dat niet altijd alle bijkomende kosten werden vermeld bij de kaartverkoop, en dat sommige ondernemingen slecht of zelfs helemaal niet bereikbaar waren, soms simpelweg door het ontbreken van contactgegevens. De meeste partijen hebben dit inmiddels aangepast, zo meldt de Telegraaf.
 
Door: Nationale Recreatiegids