Normal_untamed__hybride_achtbaan__walibi_holland_

Walibi Holland heeft gisteren de nieuwe achtbaan UNTAMED geopend: de eerste hybride achtbaan ter wereld met vijf inversies. Daarnaast is het de eerste achtbaan van hout en staal in Europa. Met de bouw van de rollercoaster is een totale investering van 12,5 miljoen euro gemoeid. Dit meldt Walibi Holland.

Untamed werd gisteren rond het middaguur in gebruik genomen door Mascha van Till, directeur van Walibi, en Dominique Marcel, président-directeur général van moederbedrijf Compagnie des Alpes. Zij maakten als eersten een rit in de UNTAMED, die snelheden haalt tot 92 kilometer per uur, ruim een kilometer lang is en tot 37 meter hoogte gaat. 
 

Rock ‘n’ Rollers onder de achtbaanbouwers 

 
UNTAMED werd gebouwd door de Rocky Mountain Constructors, die bekend staan als de rock 'n' rollers onder de achtbaanbouwers. Hun hybride constructies (van hout en staal) zijn over de hele wereld te vinden, maar geen heeft zoveel inversies (zoals loopings en 'kurkentrekkers') als de achtbaan die nu in Biddinghuizen staat.
 

Festivalization-project

 
UNTAMED ligt in Wilderness, een gebied binnen Walibi dat onderdeel is van het in 2018 gestarte Festivalization-project. Met dit project wordt de komende jaren geïnvesteerd in een verandering van de uitstraling van de verschillende gebieden in Walibi Holland. Die moeten de sfeer gaan ademen van wereldsteden als New York, londen en Tokyo, maar bovenal: festivals. Dit project is nog in volle gang. 
 
Walibi Holand is dit jaar geopend tot en met 27 oktober. Meer informatie over de UNTAMED is te vinden via de website van het pretpark. 
 
Door: Nationale Recreatiegids