Normal_madame_tussaud_amsterdam

Kickbokser Rico Verhoeven heeft gisteren zijn eigen beeld onthuld in Madame Tussauds Amsterdam. Geen standaard wassenbeeld, maar het allereerste bewegende robotbeeld van de attractie. Hiermee heeft Madame Tussauds Amsterdam de Europese primeur. Dit meldt Madame Tussauds.

Robot Rico komt te staan in een volledig interactieve set, waar bezoekers een echte staredown kunnen doen met het beeld en op verschillende manieren hun kickboxvaardigheden met die van Rico kunnen meten. Amsterdam is de eerste Europese locatie waar Madame Tussauds dit type techniek laat zien; wereldwijd was de Chinese zanger en acteur Jing Boran in Madame Tussauds Shanghai het eerste robotbeeld.
 

Robot Rico

 
In plaats van was, is het beeld van Rico Verhoeven gemaakt van siliconen. De techniek van deze siliconenhuid en de nauwkeurigheid van het beeld zijn net zo precies als andere beelden die van was zijn gemaakt. De siliconenhuid kan bewegen door een constructie van onderling beweegbare mechanismen. Het beeld heeft camera’s in de ogen met gezichtsherkenning, waarmee ‘robot Rico’ het gezicht van bezoekers kan volgen. Het hoofd en de ogen van Rico bewegen in de richting van de bezoekers terwijl ze rondom het beeld lopen. Het beeld reageert dus op een bezoeker en is niet vooraf geprogrammeerd, waardoor het levensecht lijkt. 
 
Door: Nationale Recreatiegids