Normal_golf__golfbaan__gras

De Efteling wil zich komende jaren meer gaan focussen op zijn functie als attractiepark, en gaat daarom afscheid nemen van het golfpark dat het exploiteert. Dit gebeurt nog niet direct: de sluiting staat gepland voor 2034. Dit meldt BN DeStem.

Al jaren legt de Efteling geld toe op de exploitatie van het golfpark in De Moer. Hoeveel verlies het honderd hectare grote park ieder jaar lijdt wil de Efteling niet zeggen.
 

Spijtig

 
Ondanks dat de sluiting niet op stel en sprong zal plaatsvinden, voelt Golfclub de Efteling (550 leden) zich behoorlijk overvallen door het besluit. Ook de Nederlandse Golf Federatie (NGF) noemt de aangekondigde sluiting  "uitermate spijtig". Een woordvoerder van de NGF bestrijdt het beeld dat de rek eruit zou zijn in de golfsport in Nederland. Wel stelt hij dat het aantal golfers momenteel op dit moment "stabiliseert", maar dat golf in Nederland nog altijd "robuust van omvang" is. 
 

Zonnepanelen

 
Toch is de golfbaan bij de Efteling niet de enige die verlieslijdend is: ook golfbaan Naarderbos verkeert financieel in zwaar weer, evenals twee golfbanen in Flevoland. Daar wordt gekeken of het opofferen van een deel van de banen aan zonnepanelen soelaas kan bieden.
 
In Kaatshuevel zal de golfbaan in ieder geval geen plaats maken voor nieuwe attracties: dat staat het bestemmingsplan, in ieder geval tot 2030, niet toe, zo laat een woordvoerster van het park weten.
 
Door: Nationale Recreatiegids