Normal_rembrandt_350__madame_tussauds__vierkant_

Ter gelegenheid van Rembrandt zijn 350e sterfjaar heeft Madame Tussauds een bijzonder wassenbeeld van de schilder onthuld, waarbij hij is omgetoverd tot een hippe kunstenaar uit 2019. Het beeld komt naast het originele beeld te staan en zal tot en met eind augustus te bewonderen zijn. Dit meldt Madame Tussauds.

Bij de totstandkoming van deze Rembrandt-variant was de hamvraag: Hoe zou hij er in 2019 hebben uitgezien? Een woordvoerder van Madame Tussauds: "Ook wij willen stilstaan bij het Rembrandtjaar. Bij het vormen van het beeld hebben we onze eigen interpretatie gebruikt. De moderne Rembrandt is wat hipper dan de traditionele versie, met een knot in zijn haar, kleding van nu, een tablet in zijn hand en hij heeft zelfs een tatoeage op zijn hand van zijn grote liefde Saskia."
 

Rembrandtjaar

 
In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed, en wordt zijn leven en nalatenschap gevierd met tentoonstellingen door heel Nederland. Meer informatie over Rembrandt in Madame Tussauds is te vinden via de website van het wassenbeeldenmuseum. 
 
Door: Nationale Recreatiegids