Themagebied Avalon in Toverland (Beeld: Toverland)

Attractiepark Toverland is niet blij met het feit dat het Britse pretpark Lightwater Valley ongevraagd muziek draait die speciaal voor hen gecomponeerd is. Aan de oproep vanuit Sevenum om daarmee te stoppen is inmiddels gehoor gegeven. Dit melden Looopings en 1Limburg.

De muziek in kwestie is afkomstig van het Duitse sound-design-bedrijf IMAscore dat een exclusieve compositie maakte voor themagebied Avalon in Toverland. Een woordvoerster van het attractiepark heeft tegenover Looopings gezegd dat het absoluut niet de bedoeling is dat hun muziek ook door andere partijen wordt gebruikt, maar laat daarnaast ook weten het óók een compliment te vinden dat ze bij Lightwater Valley de Avalon-compositie zo mooi vonden dat ze die besloten af te spelen in het park.
 

Afgelopen met afspelen

 
Het pretpark uit het Engelse graafschap North Yorkshire heeft aan Looopings laten weten dat het niet wist dat de muziek speciaal voor Toverland was samengesteld, en zegt excuses te hebben aangeboden aan hun Nederlandse branchegenoot. Volgens 1Limburg is Lightwater Valley inmiddels gestopt met het afspelen van de Toverland-muziek.
 

Safaripark Beekse Bergen ging voor

 
Overigens is het niet de eerste keer dat de muziek van het Sevenumse attractiepark ergens anders opdoemt: in 2016 was het te horen tijdens het festival Africa by Light, dat georganiseerd werd in Safaripark Beekse Bergen. Het dierenpark stopte daarmee na klachten.
 
Wie benieuwd is hoe de muziek klinkt die IMAscore componeerde voor themagebied Avalon in Toverland, kan terecht op Spotify