Normal_rss_entry-203927

Safaripark Beekse Bergen heeft drie jonge tijgertjes vernoemd naar de hoofdpersonages uit de musical Aïda. De jonge tijgertjes Aida, Radames en Amneris maken het goed, meldden Beekse Bergen en producent Stage Entertainment vrijdag.

Bij Den Bosch wordt deze zomer het theaterconcert Aïda in Concert opgevoerd, met nummers uit de musical. Moeder Angara en haar welpjes maken het goed. Sinds februari 2017 woont de tijgerin in het safaripark. De tijger die haar heeft gedekt heet Yarko. Deze tijgers behoren allebei tot de bedreigde diersoort de Siberische tijger.

De twee dieren zijn naar Beekse Bergen verhuisd in het kader van een Europees fokprogramma. Naar schatting bestaat de populatie Siberische tijgers ongeveer uit vijfhonderd wilde tijgers en vijfhonderd tijgers verspreid over verschillende dierenparken in de wereld, waarvan driehonderd in Europa. Wilde tijgers leven alleen in de natuur in Azië.

Welpjes

Als tijgerwelpjes worden geboren, zijn ze volledig blind. De moeder blijft de eerste weken dicht bij haar welpen. Ze laat haar jongen enkel alleen als ze op zoek gaat naar voedsel voor zichzelf. Na twee weken breken bij de welpjes de tanden door en gaan de oogjes open.

Het musicalconcert vindt tussen 20 en 30 juni plaats op het terrein van het Autotron. De hoofdrollen worden gespeeld door April Darby, Willemijn Verkaik en Freek Bartels.

Door: ANP