Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Grootste dino-expo van Europa van start in Jaarbeurs Utrecht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vanaf vandaag zijn er 75 levensgrote, bewegende dinosaurussen te zien in de Jaarbeurs Utrecht. Samen vormen ze tot en met 12 mei de tweede editie van World of Dinos, de grootste dino-expo van Europa. Bezoekers kunnen dit jaar vijftien nieuwe exemplaren bekijken. Allerlei special effects maken de nieuwe dino's nog echter. Dit meldt Hillenaar Events.
World of Dinos voegt een reeks nieuwe dino's toe aan de dino-expo, waaronder de reusachtige Omeisaurus van vijftien meter lang. Ook de Mosasaurus krijgt een plekje in de Jaarbeurs. De waterdino is in een aquarium van tweehonderd vierkante meter geplaatst om zijn natuurlijke leefomgeving te illustreren. De dino's zijn voorzien van een bewegingssensor, waardoor ze bewegen en geluid maken zodra er bezoekers langslopen. "Nieuw dit jaar zijn dino's die elkaar kunnen aanvallen", vertelt eventmanager Mariska van den Hout. "Zo gaat de vleesetende Utharaptor de strijd aan met een Iguanodon, die tot de plantenetende dino’s behoort. Ook voor voorgaande bezoekers is er dus genoeg nieuws te zien."
 

Educatieve route

 
De expositie omvat meer dan zevenduizend vierkante meter waarin 75 dinosaurussen in hun natuurlijke leefomgeving staan opgesteld. World of Dinos is geschikt voor zowel jong als oud. Bezoekers leggen een educatieve route af van ruim anderhalf uur om meer te weten te komen over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. "We werken samen met Naturalis Biodiversity Center om interessante feitjes over de dino’s mogelijk te maken.”
 

Dinoscoop

 
Naast het spotten van de levensechte dinosaurussen is er nog veel meer te doen tijdens de expositie. Zo kunnen kinderen fossielen opgraven, een ritje maken op dino's en documentaires kijken in een heuse dinoscoop. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de kidszone, waar kinderen met VR-machines een virtuele dinowereld betreden. Ook is er een vernieuwende speurtocht. Hillenaar Events, het bedrijf dat de expositie organiseert, verwacht meer dan twintigduizend bezoekers in drie weken tijd.
 
World of Dinos is tot en met 12 mei te zien in de Jaarbeurs Utrecht.
 
Door: ANP
14 juni '24 (14:44)

Gemeente verjaagt hangjongeren met muziek van Efteling

Een parkeergarage in de gemeente Deurne werd voor lange tijd geteisterd door hangjongeren. Daar heeft het gemeentebestuur iets op gevonden: de muziek van Carnaval Festival uit de Efteling, meldt Looopings.

13 juni '24 (13:02)

Bouw Efteling Grand Hotel loopt geen vertraging op na brand

Donderdagmorgen brak er even brand uit in het Efteling Grand Hotel dat in aanbouw is. Isolatiemateriaal in een spouwmuur begon te smeulen. Er kwam veel rook vrij, maar er waren geen zichtbare vlammen. Bouwlieden wisten de situatie met een brandblusser onder controle te houden, maar desondanks kwam de brandweer snel ter plekke. Een ambulance controleerde of medewerkers die rook hadden ingeademd naar het ziekenhuis moesten. Dit meldt BN de Stem. 

12 juni '24 (15:29)

Diergaarde Blijdorp doet wegwerpbekers in de ban

Vanaf halverwege juni gaat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam geen wegwerpbekers meer gebruiken op de to go locaties. Alle warme en koude dranken worden vanaf dan geserveerd in statiegeldbekers, die je na gebruik kunt inleveren bij speciale machines, meldt Havenloods.

11 juni '24 (10:45)

Efteling komt in de buurt van maximumaantal bezoekers

Dat de Efteling het populairste attractiepark in Nederland is, dat is al langer bekend. Maar inmiddels is het pretpark in Kaatsheuvel zó druk, dat het de grens van het maximum aantal toegestane bezoekers bereikt. Het park heeft een vergunning om jaarlijks maximaal 5 miljoen bezoekers te verwelkomen. Vorig jaar werd dit bijna bereikt: er werden in 2023 4,9 miljoen bewegingen naar het pretpark geregistreerd, meldt Looopings op basis van het jaarverslag 2023 van de Efteling. 

11 juni '24 ( 9:25)

Duidelijke verschillen tussen klanttevredenheid dagattracties

De verschillen tussen de klanttevredenheid van de grootste attractieparken, dierentuinen en aquaria in Nederland zijn duidelijk zichtbaar. Zo scoren Toverland en Hoenderdaell de hoogte waardering. SEA Life en Dolfinarium scoren het laagst. Bezoekers van attractieparken zijn over het algemeen meer tevreden dan bezoekers van dierentuinen en aquaria. Dat blijkt uit de Nationale Benchmark Attractieparken en Dierentuinen, een onderzoek van Multiscope. 

10 juni '24 (10:43)

GroenLinks Haarlem geïnspireerd door groen Frans pretpark

Raadslid Melissa Oosterbroek van de gemeente Haarlem was onlangs in Frankrijk, waar zij het ecologische pretpark Terra Botanica bezocht. Dit groene pretpark was inspiratie voor haar om een voorstel in te dienen een soortgelijk pretpark in Haarlem te bouwen. Als het aan haar ligt is dit concept inspiratie voor Spaarnwoude Park, meldt Haarlems Dagblad. 

10 juni '24 (10:08)

Geen muntjes in donatievijver Duinrell, maar QR-code om te scannen

Attractiepark Duinrell wil met de tijd mee. Afgelopen vrijdag onthulde het park samen met Stichting Opkikker een nieuw bord in het pretpark. Met het bord naast de donatievijver worden bezoekers aangemoedigd om een donatie over te maken naar de stichting, zodat zij gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken kunnen helpen, meldt Duinrell.

07 juni '24 (14:23)

Nauwere samenwerking Efteling en politie vereeuwigd in speciale tegel

Op woensdag 5 juni hebben de Efteling en de politie hun intensieve samenwerking bekrachtigd met de onthulling van een speciale tegel in het park. De tegel symboliseert de wederzijdse waardering en het vertrouwen tussen de betrokken partijen, die gezamenlijk streven naar een veilige en gastvrije omgeving voor alle bezoekers, meldt de politie.

07 juni '24 (10:00)

Ietwat andere openingstijden Efteling dit weekend

Aankomend weekend zijn de openingstijden in de Efteling iets anders dan normaal. Op zaterdag gaan de attracties in het pretpark een uurtje eerder dicht vanwege een evenement. Wel gaat het park een uurtje eerder open: om 09:00 uur. Dat meldt Looopings.

06 juni '24 (11:34)

Nieuwe eigenaar van attractiepark Mini Mundi belooft beterschap na verwaarlozing

De afgelopen jaren zijn de miniaturen in attractiepark Mini Mundi in Middelburg flink verwaarloosd, waardoor de Sardijntoren vol groene aanslag zat, er geen publiek meer kwam bij muziekoptredens en huisje kapotte ramen hadden. Gasten hebben er flink wat negatieve recensies over geschreven en klagen over totale verwaarlozing van een leuk concept. De nieuwe eigenaar van het park belooft beterschap en zegt dat Mini Mundi in juli weer helemaal bij de tijd is. Over de indoor speeltuin zijn gasten overigens wel te spreken. Dit meldt Omroep Zeeland.