Zomerseizoen Toverland bijna van start met onder meer darkride en duikshow

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Dit weekend gaat het nieuwe seizoen van attractiepark Toverland van start. Er is onder andere een nieuwe darkridescène toegevoegd aan de populaire wing coaster Fēnix en in de zomervakantie kan een avontuurlijke duikshow bezocht worden. Early bird-tickets zijn nog tot en met morgen te koop. Dit meldt Toverland.
Het attractiepark in het Limburgse Sevenum heeft de afgelopen winterperiode benut om de darkridescène toe te voegen aan Fēnix. Deze wing coaster – een achtbaan waarbij de stoelen in paren naast de rails hangen – is nu verrijkt met een scène waarbij inzittenden van de achtbaan ternauwernood aan een draak ontsnappen.
 

Draken en ijskoude volgelingen

 
Hiermee wordt een ritje in Fēnix nog spectaculairder: "Wie een ritje maakt in de spectaculaire achtbaan Fēnix komt in de mysterieuze darkridescène in aanraking met Morgana en haar ijskoude volgelingen. Morgana is omgetoverd in een boosaardige ijsdraak en Fēnix dient haar te trotseren alvorens een vlucht door het themagebied Avalon te kunnen maken", zo vertelt hoofdontwerper Peter van Holsteijn. Ook niet onbelangrijk: met ingang van dit zomerseizoen is de minimumlengte van Fēnix met acht centimeter verlaagd. Voortaan mogen bezoekers vanaf 132 centimeter een ritje in de achtbaan maken.
 

Veel shows en evenementen deze zomer

 
Deze zomer vinden er diverse speciale evenementen plaats. Zo staat op zaterdag 19 mei het feestelijke evenement YOUTUBERSxTOVERLAND op de planning, waarbij onder meer Dylan Haegens, Milan Knol en Dionne Slagter van de partij zijn. En in het entreegebied Port Laguna is van 6 juli tot en met 25 augustus (tijdens de zomervakantie) een spectaculaire nieuwe duikshow te zien. Ook zijn er tien Magische Midzomeravonden met veel extra entertainment, waarbij Toverland tot 23.00 uur geopend zal zijn. 
 

Early bird-tickets

 
Wie Toverland dit zomerseizoen voordelig wil bezoeken, kan tot en met morgen early bird-tickets aanschaffen. De code WEMOGENWEER geeft recht op zes euro korting op de reguliere entreeprijs (vanaf 120 centimeter) en vier euro korting op het kindertarief (90 – 120 centimeter). Zaterdag 30 maart is Toverland vanaf 10.00 uur geopend.
 
Door: Nationale Recreatiegids