Normal_dolfijn_met_bal

Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties voelen zich gesteund door uitspraken van Ben Weyts, de minister van Dierenwelzijn in België. Die zei gisteren op de Belgische televisie dat het houden van dolfijnen in gevangenschap moet stoppen. De organisaties achter Dolfinariumvrij Nederland juichen de intentie van Weyts toe. Dit meldt Joop.nl.

In België is momenteel nog één dolfinarium in bedrijf: het Boudewijn Seapark in Brugge. De eigenaar van deze locatie runt ook het dolfinarium in Harderwijk. In Nederland gaan er al langer stemmen op dit filiaal te sluiten.
 

Petitie

 
Stichting Bite Back, Stichting Dierbewustleven en de Vissenbescherming, de organisaties achter Dolfinariumvrij Nederland, willen dat er meer oog komt voor het zeezoogdierenwelzijn in ons land. Ze startten daarom onder meer een petitie om het Dolfinarium gesloten te krijgen, die inmiddels door bijna 3.100 mensen is ondertekend. 
 

Kwijnend bestaan

 
De woordvoerder van Dolfinariumvrij Nederland, Alex Romijn, ziet de uitspraken van Ben Weyts als een steun in de rug: "We juichen de intentie van de Belgische minister van Dierenwelzijn toe en hopen dat er snel concrete maatregelen zullen volgen." Volgens hem leiden de hoogintelligente dolfijnen een kwijnend bestaan in de dolfinaria, onder meer door de beperkte ruimte en, hiermee samenhangend, het feit dat ze hun sonar nooit fatsoenlijk kunnen gebruiken.
 
Door: Nationale Recreatiegids