Normal_julianatoren__achtbaan__juls_rollerskates_

Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn heeft de prijs gewonnen van Leukste Dagje Uit. Dit is gebleken uit een onderzoek dat de aanbieder van loyaliteitsprogramma's queueup samen met supermarktketen Jumbo uitvoerde onder 75.000 mensen. Ook Dierenpark Amersfoort en Avonturenboerderij Molenwaard vielen in de prijzen. Dit meldt queueup. 

Dagjes uit met familie of vrienden blijven mateloos populair. Met name dierentuinen en pretparken blijven het goed doen. Nederlanders horen en zien graag de leeuwen brullen en ondergaan met veel plezier de G-krachten van een achtbaan. Dit bleek eens te meer uit de resultaten van het grote onderzoek van queueup onder 75.000 dagjesmensen. Julianatoren gaat er dit jaar vandoor met de prijs voor het Leukste Dagje Uit: het kinderpretpark, dat recent voor het eerst in negen jaar weer een nieuwe attractie toevoegde aan het aanbod, scoorde hoog in de categorieën plezier, service & personeel, kwaliteitsniveau, verrassing en horeca.
 

Hoge waardering vanwege kindvriendelijkheid

 
Naast de award voor het populairste dagje uit reiken queueup en Jumbo ook awards uit voor het hoogst gewaardeerde uitje en het meest verrassende dagje weg. Zo krijgt Dierenpark Amersfoort van bezoekers gemiddeld een 9, en daarmee de award voor het Hoogst Gewaardeerde Dagje Uit. Bezoekers zijn vooral te spreken over kind vriendelijkheid en natuurlijke uitstraling van het park: "nooit meer naar huis!", zei een van de respondenten.
 

Verrassingsaspect veel waard

 
De award voor het meest verrassende dagje uit gaat naar de Avonturenboerderij Molenwaard in het Zuid-Hollandse Groot-Ammers. Bezoekers waren zeer enthousiast over het aanbod en het vriendelijke personeel. Ook waren ze verrast over de hoge mate van "educatie" en krijgt ook het personeel een pluim. Bezoekers spraken over een "leuke en leerzame ervaring voor kinderen". 
 
Door: Nationale Recreatiegids