Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

Het gemeentebestuur van Emmen is bereid om de miljoenenschuld van Wildlands Adventure Zoo over te nemen. Hiermee neemt het belang van de gemeente in de noodlijdende dierentuin toe tot 80,5 miljoen euro. Dit meldt de NOS.

Naast het overnemen van de schuldenlast gaat de gemeente ook de huur van het hoofdgebouw verlagen en hoeft Wildlands straks een half procent minder rente te betalen over leningen die bij de gemeente lopen. Stoppen met Wildlands is wel besproken, maar wordt gezien als een te onaantrekkelijk alternatief: "Dat zou ons veel meer geld kosten", zo stelt een wethouder.
 

Verder bezuinigen

 
Wildlands zelf gaat ook kijken waar financiële ruimte is te halen. Zo gaat het verder bezuinigen: dit jaar twee miljoen euro, volgend jaar nog eens drie miljoen. Eerder werden de kaartjes al goedkoper gemaakt in de hoop extra publiek te trekken. Vooralsnog staat het park er niet goed voor: sinds het van Noorder Dierenpark in Wildlands is getransformeerd zag het park de bezoekersaantallen teruglopen van 1,3 miljoen in 2016 naar 855.000 in 2018. Het park draaide vorig jaar acht miljoen euro verlies, en moest een aantal medewerkers ontslaan.
 
Door: Nationale Recreatiegids