Normal_julianatoren__dinotour

In de Julianatoren is een nieuwe thrill ride geplaatst, een zogeheten drop tower. Het is het voor het eerst in 9 jaar dat het aanbod van attracties is uitgebreid bij het Apeldoornse pretpark, dat steeds meer beweegt in de richting van een mediabedrijf. Dit meldt Pretwerk.

Bij een drop tower, ook wel bekend als vrije val of val toren, worden mensen gezeten in stoeltjes op hoge snelheid langs een toren omhoog en omlaag geschoten. De drop tower in Juliandorp is gemaakt door het Italiaanse bedrijf SBF Rides, en is geplaatst vlakbij de ingang van het park. 
 

Steeds meer een mediabdrijf

 
Dat Julianatoren zo lang geen nieuwe attracties heeft geplaatst heeft met name te maken met de focus van het pretpark die gaandeweg steeds meer van fysiek naar digitaal is verschoven. Onder de vleugels van Juliantoren worden er volop formats ontwikkeld voor RTL en YouTube. Ook parkdirecteur Jeroen Buter stelt dat Juliantoren "steeds meer een mediabedrijf" is geworden. Dat pakt volgens hem goed uit: "De combinatie van karakters op tv en in het park werkt heel goed. Wij onderscheiden ons van veel andere parken door het aantal contactmogelijkheden, zoals fotomomenten, in het park zo groot mogelijk te maken."
 

Dreumessen

 
Het pretpark richt zich ook steeds meer op kinderen van 1 en 2 jaar oud, onder meer met de Dreumesshow en filmpjes waar de karakters Dino en Dina in figureren. Op die manier wil Julianoren deze doelgroep sterker aan het park verbinden. Voor iets oudere kinderen komt er ook een nieuwe attractie: een spinning coaster-kinderachtbaan. Deze staat gepland voor volgend jaar.
 
Door: Nationale Recreatiegids