Ingang Dolfinarium Harderwijk. Foto: Ben Bender

Het Dolfinarium in Harderwijk is niet langer lid van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Volgens algemeen directeur Alex Tiebot is het Dolfinarium steeds meer een vrijetijdspark aan het worden, en daar past een lidmaatschap van de NVD niet langer bij. Dit meldt de Stentor.

"We blijven nog steeds een dierentuin, maar dan met meer diversiteit. Het waterpark dat we in augustus hebben geopend is daar het eerste deel van", aldus Tiebot. "Dat gaan we nog verder uitbouwen, maar er komen verder in het park ook andere, kleine attracties bij. Niet dat we een tweede Walibi willen worden, maar het mag allemaal wat completer."

 

Volgens Tiebot komt de transformatie die het Dolfinarium nu doormaakt voort uit de veranderende wensen van mensen die het park bezoeken: "De gast verwacht meer, wil meer vermaakt worden. Door meer dingen toe te voegen willen we ook het herhalingsbezoek bevorderen. Als je de eerste keer niet uitgespeeld raakt, dan is dat meerwaarde."

 

Directeur Lisette de Ruigh van de NVD heeft begrip voor de keuze van het Dolfinarium: "Het staat ieder park vrij om keuzes te maken. Ze maken nu deel uit van een Spaanse groep en zijn daardoor wat minder flexibel in het meebewegen met de koers van de vereniging."

 

Het is niet de eerste keer dat het Dolfinarium een lidmaatschap van een overkoepelende organisatie stopzet. Twee jaar geleden stapte het zeezoogdierenpark ook al uit de Club van Elf, een brancheorganisatie voor Nederlandse Dagattracties. Interim-directeur Bert van de Hoef zei daarover destijds: "Wij maken nu als het ware deel uit van een Club van Zestig", doelend op de Spaanse pretparkgroep Aspro Parks waar het Dolfinarium toen net onderdeel van uitmaakte.

 

Door: redactie Nationale Recreatiegids