Normal_wildlands_adventure_zoo_emmen__leeg_terras__eigen_foto__21-09-2018_

De gemeente Emmen had al toegezegd het noodlijdende dierenpark uitstel van betaling te verlenen, en nu zijn ook de andere financiers aan boord:  de Rabobank, bouwbedrijf VolkerWessels en de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) zijn allen bereid Wildlands met coulance te behandelen. Dit meldt Emmen.nu.

Uitstel van betaling is voor de Emmense dierentuin noodzakelijk om een faillissement af te wenden. De gemeente, die voor 59 miljoen euro in het park heeft zitten, is er veel aan gelegen dat de adventure zoo er weer bovenop komt. Nu de dierentuin ook aan de andere drie geldschieters pas later hoeft terug te betalen, ontstaat er ruimte om nieuwe plannen te maken die het park weer moeten laten floreren. Komend jaar wil het park graag 940.000 bezoekers trekken: 100.000 meer dan afgelopen jaar, maar nog altijd flink minder dan de 1,2 miljoen bezoekers per jaar waar oorspronkelijk op werd ingezet. Los van het openingsjaar 2016 werd dat aantal nooit gehaald.

Vorige maand werd al een hele reeks gewenste aanpassingen gepresenteerd door Wildlands: een lagere entreeprijs, meer dieren in het park en kijken op welke wijze de looproutes verbeterd kunnen worden. Het college heeft al aangegeven vertrouwen te hebben in het nieuwe bedrijfsplan van het dierenpark, dat eveneens een 'nieuwe visie, aantrekkelijke prijsstelling en forse verlaging van de exploitatiekosten' bevat.

De uitstel van betaling die Wildlands nu krijgt geldt in ieder geval tot 1 mei 2019.

Door: redactie Nationale Recreatiegids