Eigen foto (Wildlands, 21-09-2018)

In Emmen wordt door het college van burgemeester en wethouders gewerkt aan een voorstel om uitstel van betaling voor het noodlijdende Wildlands mogelijk te maken. Het dierenpark, waar de gemeente mede-eigenaar van is, stevent voor dit jaar af op een tekort van acht miljoen euro. Dit meldt Emmen.nu.

De gemeente hield in de begroting voor 2019 al rekening met de mogelijkheid dat de financiële positie van Wildlands verder achteruit zou zijn gegaan, dit nadat de cijfers van 2017 bekend waren geworden, waaruit een zorgelijk beeld van de exploitatie naar voren kwam. Er is het college veel aan gelegen dat Wildlands er financieel weer beter voor komt te staan: de gemeente heeft voor 59 miljoen euro in het park zitten. Uitstel van betaling moet de adventure zoo extra lucht geven.

Begin vorige maand liet interim-directeur Erik van Engelen al weten dat de dierentuin volop in overleg is met de gemeente, en met bouwbedrijf VolkerWessels en de Rababank, de twee andere financiers van het park. Eind 2019 hoopt hij dat er een overeenkomst is met alle betrokkenen over de toekomstige financiering van het park.

Door: redactie Nationale Recreatiegids