Normal_flamingo_s__roze__kudde__veren__snavels__water

Zuid-Nederland wordt vanaf volgend jaar een roze hotspot. Een kolonie van vierhonderd grote flamingo’s zal dan een plek krijgen in de dierentuin van Kerkrade, en dat is meer dan in welke dierentuin in Europa dan ook. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De vogels zullen een plek krijgen op de Afrikaanse savanne, die volgend jaar onder handen wordt genomen. Zo wordt er voor de flamingo's een groen, waterrijk en gevarieerd leefgebied gecreëerd van drieduizend vierkante meter, 'zodat deze kolonievogels de ruimte hebben om natuurlijk gedrag te vertonen', zo meldt de dierentuin. Volgens GaiaZoo zal de roze flamingovloed voor een 'magisch spektakel’ zorgen.

De grote flamingo wordt anderhalve meter groot, en is daarmee de grootste in zijn soort. In Europa komen ze ook in het wild voor, met name in Zuid-Frankrijk. Daarnaast komt het dier veel voor in Azië en Afrika. Waar de vierhonderd exemplaren voor de GaiaZoo vandaan komen en wanneer ze exact zullen arriveren, heeft de dierentuin nog niet laten weten.

Door: redactie Nationale Recreatiegids