Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Film Bohemian Rhapsody in première in Amsterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
In Amsterdam is gisteren de bioscoopfilm Bohemian Rhapsody in première gegaan. De muzikale biopic vertelt het levensverhaal van zanger Freddie Mercury en de opkomst van zijn band Queen. De film is vanaf 1 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

Op de première kwamen veel bekende Nederlanders af die Queen een warm hart toedragen, onder wie Roel van Velzen die met Leo Blokhuis een theatervoorstelling maakte over de band Queen en zijn grote hit Bohemian Rhapsody in het bijzonder. Ook Giel Beelen, Jeroen Nieuwenhuize en Dennis van der Geest kwamen op de première af.

"Ik heb nooit mijn liefde voor Queen onder stoelen of banken gestoken en nog steeds inspireert het me als ik het hoor", zei Roel van Velzen op de rode loper. "Ze namen risico's en waren in de jaren zeventig altijd de rest voor. Ze kwamen met een single van vijf minuten en 55 seconden. De film geeft een heel mooi beeld van hun strijd, klasse en doorzettingsvermogen om voor zichzelf te blijven staan. En dat is heel inspirerend, als muzikant en mens."

Geniaal

Dennis van der Geest: "Het is natuurlijk geniaal hoe het nummer Bohemian Rhapsody in elkaar is gezet. De hele wereld kan het nummer meezingen, dat is best wel knap." De voormalig judoka bewaart warme herinneringen aan een aantal Queen-nummers. "Als we tijdens judowedstrijden met het team opkwamen, dan hoorden we We Will Rock You of Another One Bites The Dust. En als we gewonnen hadden klonk het We Are The Champions. In de sport zijn dat klassiekers."

De film Bohemian Rhapsody beleefde vorige week de wereldpremière in Londen. Onder de aanwezigen waren onder meer Roger Taylor en Brian May van Queen. Rami Malek vertolkt in de film de rol van leadzanger Freddie Mercury.

12 juli '24 (13:17)

Dit is wat je moet weten over de Tilburgse Kermis

Mening Brabander (en andere Nederlanders) hebben vrijdag 19 juli gemarkeerd in hun agenda. Dan is het namelijk weer tijd voor de Tilburgse Kermis. Het is de grootste kermis van de Benelux, met honderden attracties (waarvan tien (!) nieuwe), festivals en feestjes in de horeca belooft het weer een waar spektakel te worden. In dit artikel vertellen wij alles wat jij moet weten over de kermis in Tilburg.

11 juli '24 (10:17)

Uitzichttoren bij Binnenhof officieel geopend

Sinds woensdag is er een nieuwe trekpleister in Den Haag. In mei werd bekend dat er een 28 meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof kwam te staan. Deze is nu officieel geopend. Het is een kleine klim om te top te bereiken, maar dan heb je wel een mooi uitzicht over de hele stad.

11 juli '24 ( 9:34)

Openingsdatum Danse Macabre bekend en onthulling binnenkant attractie

Er wordt al twee jaar aan de Danse Macabre in de Efteling gewerkt. Die is bijna klaar om te bezoeken, en het pretpark heeft donderdag de openingsdatum van de attractie aangekondigd. Vanaf 31 oktober kunnen mensen de mysterieuze abdij bezoeken. Het vervallen gebouw is nu overigens ook al te zien, maar voor het eerst deelt de Efteling beelden van de binnenkant van de abdij. Daar zie je onder andere koorbanken, oude elementen uit het Spookslot en een enorm orgel, meldt het pretpark.

10 juli '24 (12:53)

Uitbreiding Olifantenvallei in Beekse Bergen afgerond

Vandaag zijn de educatieve hut en het nieuwe restaurant in de Beekse Bergen officieel open. Dat markeert het einde aan de ontwikkeling van de Olifantenvallei in het dierenpark. Het gebied deed inspiratie op bij de Kikuyu, een bevolkingsgroep in Kenia die van oorsprong rond Mount Kenya leeft. Verschillende diersoorten in het Safaripark, inclusief de kalfjes Mosi, Ajabu en Tendai, konden al een tijdje gebruik maken van de uitgebreide buitenruimte. 

10 juli '24 ( 9:55)

Slagharen organiseert deze zomer Wilde Westen dorpsfeest

Zomer in Attractiepark Slagharen wordt dit jaar gevierd met een Wilde Westen dorpsfeest. Bezoekers kunnen op een met vlaggetjes en lampjes versierd dorpsplein (dat wordt omgebouwd tot een dorp uit het Wilde Westen van 1860) luisteren naar livemuziek, stuntshows én natuurlijk de attracties in het park. 

09 juli '24 (11:44)

Nieuw Rotterdam gedeelte nu te zien in Madurodam

Op maandag is een nieuw gedeelte van Rotterdam feestelijk geopend in miniatuurwereld Madurodam. Met de toevoeging is het nu ook mogelijk om hier onder andere de iconische kubushuizen, het Depot en de Markthal te beschouwen, meldt Madurodam.

08 juli '24 (12:07)

Kasteeltuinen Arcen deze zomer gratis toegankelijk voor kinderen

Kinderen tot en met 17 jaar kunnen deze zomer gratis een bezoek brengen aan Kasteeltuinen Arcen. Dit maakt het bloemen- en plantenpark een uitstekende bestemming voor een gezinsuitje. Dat meldt Kasteeltuinen Arcen.

08 juli '24 (10:45)

Demonstranten verzamelden zich voor Limburgse Mondo Verde

Zondagmiddag werden bezoekers van het Limburgse attractiepark Mondo Verde verwelkomd door een tientallen leden van dierenrechtenorganisaties. Zij waren aan het demonstreren voor de ingang van het park en spraken bezoekers aan om hun bezoek aan het park te heroverwegen, meldt 1Limburg.

05 juli '24 (15:26)

Beperkte ruimte voor Lambertuskermis in Hengelo vanaf 2025

Vanaf 2025 zal de Lambertuskermis in het centrum van Hengelo minder ruimte hebben. Dit komt door de voortdurende ontwikkelingen en geplande bouwprojecten in de binnenstad. Door de herinrichting van het marktplein is er al minder plaats voor attracties, en ook het Burgemeester Jansenplein moet ruimte inleveren vanwege de nieuwe horecagelegenheden. Hierdoor bestaat de kans dat de kermis kleiner wordt en minder attracties zal hebben, zo meldt Twente FM.

04 juli '24 (13:13)

Efteling introduceert voorleessprookjes met geluiden uit Sprookjesbos

Er was eens een keizer… De nieuwe Kleren van de Keizer en meerdere sprookjes uit de Efteling zijn vanaf vandaag voor te lezen op de een speciale pagina van de Efteling. Leuk is dat je, wanneer je toestemming geeft om de microfoon te gebruiken, terwijl je het verhaal voorleest er automatisch bijbehorende geluiden worden afgespeeld, meldt de Efteling.