Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ook Van Huêt en Van Houten in Baantjer-film

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst zijn toegevoegd aan de cast van Baantjer het Begin, de nieuwe film gebaseerd op de boekenreeks over rechercheur De Cock. Dat heeft producent Millstreet Films woensdag bekendgemaakt.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Waldemar Torenstra in de huid kruipt van de jonge De Cock. De rol van zijn partner Montijn wordt vertolkt door Tygo Gernandt. Het idee voor de film en de daarop volgende serie komt van Thijs en Peter Römer. Ryanne van Dorst, ook bekend als Elle Bandita, maakt haar speelfilmdebuut in de rol van patholoog anatoom Dr. Rusteloos. Fedja van Huêt speelt Bob Donkers, kopstuk van het Amsterdamse misdaadkartel. Jelka van Houten is wachtcommandant Selma op het politiebureau in de Warmoesstraat.

In de roerige jaren tachtig wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit de Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

De speelfilm is vanaf 18 april 2019 te zien in de bioscoop en dient als kick-off voor de gelijknamige nieuwe dramaserie, die later in zijn geheel bij Videoland en RTL 4 te zien is. De regie is in handen van Arne Toonen (De Boskampi's). De opnames van Baantjer het Begin gaan in oktober van start.

Door: ANP

 

03 oktober '18 (10:08)

The Passion volgend jaar in Dordrecht

The Passion wordt volgend jaar op Witte Donderdag (18 april) opgevoerd in Dordrecht. Dat meldt de EO, een van de organiserende omroepen.

27 september '18 (10:58)

Rein van Duivenboden: theaterdebuut spannend

Rein van Duivenboden gaat een spannend weekeinde tegemoet. Zondag gaat de musical Kruistocht in spijkerbroek in première waarin de negentienjarige zanger en acteur, vooral bekend als lid van boyband Mainstreet, zijn theaterdebuut maakt. "Ik heb er veel zin in, maar ik vind het ook spannend", zegt Rein in het AD. "Want ik ga iets nieuws aan de buitenwereld laten zien. Het is een andere tak van sport."

28 augustus '15 (17:26)

Overstap Schippers is goud waard

RIJSWIJK (ANP) - Het was tijdens een trainingskamp in Florida in april 2014 dat Dafne Schippers pas echt merkte dat er snelheid in haar lichaam zit. Zelfs zoveel, dat de Utrechtse atlete besloot zich dat jaar op de sprint te richten bij de Europese kampioenschappen in Zürich. Het bleek een gouden greep, want ze ontpopte zich vorig jaar tot de sprintkoningin van het toernooi met gouden medailles op de 100 en 200 meter. Een jaar later in Peking schrijft ze Nederlandse atletiekhistorie door eerst zilver te veroveren op de 100 meter en vervolgens wereldkampioene te worden op de 200 meter.

18 april '14 (10:11)

Twintigduizend verregende mensen zien The Passion

(Novum) - Ondanks de regen zijn ruim twintigduizend mensen donderdagavond uitgerukt om naar de opvoering van The Passion in Groningen te kijken. De hele Vismarkt stond vol met bezoekers die zich met paraplu vergaapten aan het verhaal van de laatste uren van Jezus.