Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rein van Duivenboden: theaterdebuut spannend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Rein van Duivenboden gaat een spannend weekeinde tegemoet. Zondag gaat de musical Kruistocht in spijkerbroek in première waarin de negentienjarige zanger en acteur, vooral bekend als lid van boyband Mainstreet, zijn theaterdebuut maakt. "Ik heb er veel zin in, maar ik vind het ook spannend", zegt Rein in het AD. "Want ik ga iets nieuws aan de buitenwereld laten zien. Het is een andere tak van sport."

"Tot nog toe heb ik alleen maar tv en film gedaan, dus musical is helemaal nieuw voor mij." Rein moest zijn zang- en acteerkunsten bijschaven. "Ik moet nu met meer expressie acteren en anders zingen dan toen ik deed in boyband Mainstreet."

Vooralsnog bevalt het musicalwereldje hem wel, hoewel Rein het boek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman verkiest boven de theaterversie. "We hebben veel moeten weglaten uit het oorspronkelijke verhaal. Ook moest ik wennen aan het idee van mobieltjes in de middeleeuwen. Als ik had mogen kiezen, had ik voor het origineel gekozen, maar voor 2018 vind ik deze bewerking een logische en fijne keuze, want de kids van nu identificeren zich meer met het verhaal zoals het nu verteld wordt."

In Kruistocht in spijkerbroek vertolkt Rein de hoofdrol van Dolf, die in de musicalversie met zijn mobieltje op zak in de tijdmachine stapt. Dolf belandt in een middeleeuwse kinderkruistocht. "Aan het begin van het verhaal is Dolf nog een snotjong dat alleen maar denkt aan bloggen en volgers, maar hij krijgt steeds meer empathie en wordt zorgzamer", weet Rein. Hij hoopt de jongeren die de musical komen bekijken een wijze les mee te geven. "Het draait tegenwoordig bij jongeren alleen maar om sociale media, YouTube en volgers. Maar kijk eens goed om je heen, er is veel meer dan dat!"

Door: ANP

05 juli '19 (13:02)

Ook Van Huêt en Van Houten in Baantjer-film

Fedja van Huêt, Jelka van Houten en Ryanne van Dorst zijn toegevoegd aan de cast van Baantjer het Begin, de nieuwe film gebaseerd op de boekenreeks over rechercheur De Cock. Dat heeft producent Millstreet Films woensdag bekendgemaakt.

03 oktober '18 (10:08)

The Passion volgend jaar in Dordrecht

The Passion wordt volgend jaar op Witte Donderdag (18 april) opgevoerd in Dordrecht. Dat meldt de EO, een van de organiserende omroepen.

28 augustus '15 (17:26)

Overstap Schippers is goud waard

RIJSWIJK (ANP) - Het was tijdens een trainingskamp in Florida in april 2014 dat Dafne Schippers pas echt merkte dat er snelheid in haar lichaam zit. Zelfs zoveel, dat de Utrechtse atlete besloot zich dat jaar op de sprint te richten bij de Europese kampioenschappen in Zürich. Het bleek een gouden greep, want ze ontpopte zich vorig jaar tot de sprintkoningin van het toernooi met gouden medailles op de 100 en 200 meter. Een jaar later in Peking schrijft ze Nederlandse atletiekhistorie door eerst zilver te veroveren op de 100 meter en vervolgens wereldkampioene te worden op de 200 meter.

18 april '14 (10:11)

Twintigduizend verregende mensen zien The Passion

(Novum) - Ondanks de regen zijn ruim twintigduizend mensen donderdagavond uitgerukt om naar de opvoering van The Passion in Groningen te kijken. De hele Vismarkt stond vol met bezoekers die zich met paraplu vergaapten aan het verhaal van de laatste uren van Jezus.