Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bouw EuroParcs vakantiepark bij Enkhuizer Strand van start

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3130 min
location_on [xx]km
Bouw EuroParcs vakantiepark bij Enkhuizer Strand van start
Met het slaan van de eerste paal is de bouw van het nieuwe vakantiepark van EuroParcs bij Enkhuizer Strand officieel van start gegaan. Wethouder Jan Franx sloeg de paal samen met directeur aannemingsmaatschappij Markus, Erik van der Neut, en EuroParcs directielid Andries Bruil in de grond. 

Wethouder Jan Franx is blij met de komst van het vakantiepark. Hij stelt dat het voor de gemeente Enkhuizen “onmogelijk is om een mooi recreatiegebied te realiseren zonder vakantiepark”. De wethouder geeft aan dat het gebied een ‘structureel achterstallig onderhoud kende’ en dat EuroParcs dit kan bekostigen.

Plan

Het idee van het vakantiepark bij het Enkhuizer Strand ligt er al meer dan vijftien jaar. In 2008 werd de opdracht voor de komst van een vakantiepark officieel uitgeschreven, met als uitgangspunt dat het de bouw van een vakantiepark door een private partij die naast het park ook de herontwikkeling van het gebied zou financieren. In 2017 ging de opdracht naar Ontwikkelingsmaatschappij Recreatieoord Enkhuizer Zand, wat later werd overgenomen door EuroParcs.

In eerste instantie zou het park grotendeels in het water worden gebouwd, maar dat bleek vanwege en aantal redenen niet mogelijk. In 2020 werd een nieuw plan gepresenteerd dat twee jaar later in 2022 werd vastgelegd.