Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen referendum over vakantiepark Het Rutbeek: bouw 250 bungalows kan doorgaan

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Geen referendum over vakantiepark Het Rutbeek: bouw 250 bungalows kan doorgaan / Foto: "Het Rutbeek tijdens drukke stranddag" door Dscholten123abc
Gemeente Enschede heeft de knoop doorgehakt. Het vakantiepark in Enschede, Het Rutbeek, krijgt een omvang van 250 vakantiewoningen. Daar heeft de gemeenteraad groen licht voor gegeven. Het referendum over het vakantiepark is daarmee opgeschort, meldt RTV Oost.

Hiermee wordt het voorstel van omwonenden en recreanten voor een raadgevend referendum geschrapt. Hiermee wilden de belanghebbenden peilen hoe de inwoners tegenover de komst van het vakantiepark staan. Niet iedereen is namelijk even blij met de komst van honderden vakantiehuizen langs oostelijke oever van Het Rutbeek.

Het raadgevend referendum werd ondanks dat het in eerste instantie een meerderheid kreeg toch geschrapt. Dat komt doordat de gemeente zich toch niet aan de uitslag hoeft te houden omdat het gaat om een raadgevend, en niet om een bindend referendum.

Geen meerderheid

Oppositiepartijen die tegen de plannen van het vakantiepark zijn, vrezen dat de komst ervan leidt tot de ‘vernietiging van natuur en verstoring van recreanten’.

Zo stelde D66 voor om het plan van de ontwikkelaar weg te stemmen, zodat het grondgebied weer wordt teruggegeven aan de natuur. De partij kreeg steun van de Partij voor de Dieren, GroenLinks, CDA, Volt en SP, maar dat was niet genoeg voor een meerderheid.

Voorstanders

De coalitiepartijen hadden eigenlijk al ingestemd met de komst van de 250 vakantiehuizen op Het Rutbeek. Hiermee incasseert de gemeente onder andere toeristenbelasting voor de overnachtingen.

De ontwikkelaar kan nu verder met de bouw van de bungalows op het vakantiepark.

25 juli '24 (10:17)

Woonbestemming op vakantiepark: Hoogeveen besluit over kosten eigenaren

Binnen het project Vitale Vakantieparken Drenthe gaat de gemeente Hoogeveen vakantieparken in Nuilerveld, Schoonhoven en Martensplek transformeren naar woonbestemming. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat eigenaren een bijdrage van 6.500 euro exclusief eventuele individuele kosten moeten betalen om mee te doen aan de transformatie. De woonbestemming voor de genoemde parken is nog geen feit. Dit meldt de gemeente Hoogeveen. 

23 juli '24 ( 9:35)

Kind gered uit water en gereanimeerd bij vakantiepark ‘t Loo

Maandag is een jongen (6) te water geraakt bij vakantiepark ’t Loo in Oldebroek. Dat gebeurde bij de zwemplas naast het vakantiepark op Landal landgoed ’t Loo. Het jongetje moest gereanimeerd worden en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de Stentor.

22 juli '24 (13:16)

Vooral campings op de grens zullen btw-verhoging voelen

De grensregio in Noord-Brabant is bezorgd om de aangekondigde btw-verhoging. Vooral de campings en vakantieparken op de grens vrezen hun gasten te verliezen aan het buitenland. Die kunnen daar voor een lager tarief verblijven. Branchevereniging Recron sprak zich al eerder negatief uit over het besluit door het ‘oliedom’ te noemen, meldt Brabants Dagblad.

22 juli '24 (10:11)

Waar mag je je caravan of camper parkeren?

Kamperen (in een caravan of camper) is in populariteit aan het winnen. En waar meer caravans zijn, moeten ook meer opslagplekken zijn. De run op stallingsplekken neemt zo snel toe, dat de stallingen met flinke wachtlijsten kampen, meldt NOS.

19 juli '24 (10:21)

Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

18 juli '24 (12:08)

Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

17 juli '24 (11:22)

Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

17 juli '24 (10:07)

Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.

15 juli '24 (11:28)

Nieuw Landal vakantiepark geopend: Landal Landgoed Bourtange

Landal Greenparks heeft een nieuw vakantiepark geopend. Deze is gelegen in Oost-Groningen op Landgoed Bourtange, in de gemeente Westerwolde. Afgelopen vrijdag kwamen de eerste gasten naar Landal Landgoed Bourtagne. Op het park staan 143 vakantiewoningen, melden Landal Greenparks. 

15 juli '24 (10:00)

Dak van zwembad op vakantiepark van Peter Gillis in Baarlo stort in

Vrijdagmiddag heeft het dak van het zwembad op het vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo het begeven. Dit park hoort bij de Oostappen Groep, waarvan televisiebekendheid Peter Gillis momenteel nog de eigenaar is. De oorzaak van de instorting is niet bekend, meldt Hart van Nederland.