Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Uitbreiding Roompot Beach Resort Kamperland kleiner dan gepland

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Uitbreiding Roompot Beach Resort Kamperland kleiner dan gepland / Foto: "Beachhouses of holiday Park Roompot Beach Resort kamperland zeeland" door Katharina Schneider
Nieuwe plannen voor de aanleg van het Roompot Beach Resort in Kamperland laten zien dat het aantal bedden op het vakantiepark gelijk blijft en de uitbreiding minde groot is dan gepland. De gemeenteraad doet voor de zomer en besluit over de plannen, meldt Omroep Zeeland.

In eerste instantie zou er flink worden uitgebreid, met zo’n 29 hectare. Nu wordt er gesproken over 21 hectare. Zo blijft de andere 8 hectare landbouwgrond zoals het momenteel ook is. Politieke tegenstanders van de plannen van Roompot hekelden op de ingebruikneming van de landbouwgrond.

Daarnaast was het beeld ontstaan dat de uitbreiding van het vakantiepark ook zou zorgen voor meer toeristen. Roompot stelde dat zij dit niet wilden. Echter was er voor langere tijd onduidelijkheid over omdat de organisatie sprak over eenheden en niet over slaapplaatsen. Een eenheid kan een huis zijn voor twee personen, maar ook voor tien. Nu de uitbreiding is uitgedrukt in een aantal bedden blijft het aantal toeristen zoals het nu ook is: 6.040.

Ophef

Al sinds 2019, toen de eerste plannen voor het Roompot Beach Resort opdoemden is er al discussie over. Die werd de afgelopen jaren steeds heftiger en leidde tot protest. Het park werd hiermee het symbool voor de ‘verroompottisering’ van Zeeland.

Positief gestemd

Vanochtend is het nieuwe bestemmingsplan gepresenteerd aan de leden van de gemeenteraad, die het positief in ontvangst namen. De grootste partij van Noord-Beveland, Noord-Bevelands Belang, stond al achter de oorspronkelijke plannen maar nu is ook de SGP over de brug. Vooral omdat er meer ruimte wordt gehouden voor de landbouw. De gemeenteraad besluit op 4 juli of de plannen door kunnen gaan.

12 juli '24 (12:20)

HISWA: ‘Binnenlandse vakantie onbetaalbaar door btw-verhoging’

Vorig jaar is volgens onderzoek van het CBS 19 procent van de Nederlanders niet op vakantie gegaan. De belangrijkste reden is dat zij vanwege onvoldoende geld thuis bleven. Dan zou een vakantie in eigen land een optie kunnen bieden. Dat wordt met de btw-verhoging van 9 naar 21 procent op verblijfsrecreatie het probleem alleen maar erger maken, stelt branchevereniging HISWA-RECRON: “Deze btw-verhoging raakt voornamelijk mensen met een lager inkomen, waardoor vakanties voor een groter deel van de Nederlandse samenleving onbetaalbaar worden.” Dat meldt HISWA-RECRON.

12 juli '24 (11:25)

ANVR: meer vakantieboekingen eerste helft 2024

Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

11 juli '24 (11:40)

Run op vakantiehuizen lijkt nu echt voorbij

Het lijkt erop alsof de vakantiehuizenkoorts, die in de coronapandemie ontstond, nu echt voorbij is. Nadat de NVM in juni al berichtte dat het aantal verkochte vakantiehuizen dit jaar fors terugliep, hebben ook het Financieel Dagblad en het Kadaster een onderzoek uitgebracht over de vakantiewoningenmarkt. Met een totale transactiewaarde van 900 miljoen euro was de waarde vorig jaar zo’n 30 procent lager dan in 2022, toen het op 1,1 miljard euro stond. Dat meldt PropertyNL.

11 juli '24 ( 9:53)

Na fusie Roompot en Landal blijft er één mascotte over

De twee fuserende vakantieparken Landal en Roompot hebben gekozen voor Koos Konijn als leidende mascotte. Zij zeggen echter nog niet helemaal vaarwel tegen Bollo de Beer. 

10 juli '24 (11:05)

Aa en Hunze: camping mag stuk bos kopen van gemeente voor uitbreiding terrein

Camping de Berken in Gasselte wil uitbreiden. Daarvoor is de gemeente Aa en Hunze bereid om een stuk natuurgebied te verkopen, zodat de campingeigenaar het kan ontbossen. Een aantal buurtbewoners ziet dat echter niet zitten, meldt RTV Drenthe. 

09 juli '24 (13:09)

Ministerie: geen probleem met watervergunning vakantiepark Veessen

Er is niets aan de hand met de door Rijkswaterstaat verstrekte watervergunning voor het her in te richten vakantiepark IJsselhoeve in Veessen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gezegd. Dat is een reactie op de bezwaren van zo’n zeventig bewoners en de Natuurbeschermingswacht, die nu aangeven in beroep te gaan, meldt AD.

08 juli '24 ( 9:03)

Nederland heeft in EU bijna meeste campings per miljoen inwoners

Nederland is een van de grootste campinglanden van Europa. Frankrijk telt in absolute aantallen weliswaar de meeste kampeerterreinen, maar afgemeten naar de bevolkingsomvang staat Nederland bijna bovenaan.

05 juli '24 (15:22)

Chalets in Drenthe illegaal gebruikt voor huisvesting arbeidsmigranten

Op een vakantiepark in Hoogersmilde worden vijftien chalets illegaal gebruikt om arbeidsmigranten te huisvesten. De gemeente heeft de ondernemer een waarschuwingsbrief gestuurd. Dit meldt RTV Drenthe.

04 juli '24 (14:01)

Ook dit jaar kun je overal in het land weer naar de Buurtcamping

Waar je normaal gesproken met een kleedje neerstrijkt om in het gras te picknicken, zul je de komende weken een boel tenten aantreffen. Ook dit jaar vind je overal in het land weer pop-up campings aan. Een weekend lang kunnen mensen samen met andere buurtbewoners rond een kampvuurtje zitten, samen aan lange tafels een hapje eten of andere activiteiten doen. 

03 juli '24 (10:34)

ACM tikt drie reisaanbieders op vingers voor verspringende prijzen

Een dwangsom hangt boven het hoofd van drie reisaanbieders. Zij zijn aangesproken door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege verspringende prijzen tijdens het boeken van pakketreizen. Hierdoor kunnen vakantiegangers hun reis niet tegen een eerder getoonde prijs boeken. En dat mag niet, meldt AD.