Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Op deze leuke plekjes in Nederland parkeer je gratis jouw camper

Door Ilias van Bruggen
schedule 27 min
location_on [xx]km
Op deze leuke plekjes in Nederland parkeer je gratis jouw camper
Het mooie aan een camper of caravan is natuurlijk dat je overal alle voorzieningen bij je hebt die nodig zijn. Het enige wat je nog moet vinden is een parkeerplaats. Sommige campings vragen een vergoeding om jouw mobiele tent te parkeren, maar er zijn ook veel plekken in het land waar dat voor noppes kan. Die plekken hebben wij voor jou onder elkaar gezet.

Wil je graag goedkoop overnachten op camperplaatsen terwijl je bijvoorbeeld een doorreis maakt door (onder andere) Nederland? Dan zijn gratis camperplaatsen een perfecte manier om de omgeving te ontdekken. Vaak is er genoeg te doen rondom de parkeerplekken; fietsen door de natuur, wandelpaden, toeristische attracties en meer. In dit artikel hebben wij een aantal gratis camperplaatsen per provincie voor jou op een rijtje gezet.

Camperparkeerplaatsen in Groningen

Ben je nog op zoek naar een leuke – en gratis – camperplaats in de provincie Groningen? Hieronder een aantal aanbevelingen voor jou.

Een mooie camperplaats in het westen van Groningen is ongetwijfeld Dorpshuis ’t Kompas in Lutjegast. Hier parkeer je achter het dorpshuis. De omgeving biedt allerlei activiteiten, zoals het Abel Tasman Museum en verschillende fiets- en wandelroutes door de groene omgeving.

Een uitstekende locatie om de camper kort neer te zetten is de camperplaats bij Restaurant Eemshaven. Deze is op de maandag gesloten maar op alle andere dagen verwelkomen zij de doorreizigers graag voor een hapje en/of een drankje. Een rustige camperplaats bij Losdorp.

Camperparkeerplaatsen in Friesland

Wanneer je met de camper door Friesland rondrijdt, is Gasterij de Waldwei een prachtige plek om neer te strijken voor een overnachting. Je betaalt niet voor de parkeerplaats, maar wel voor de maaltijd bij het restaurant. Het restaurant is overigens we gesloten op maandagen en dinsdagen. Ook is er een mooi aantal fietsroutes in de buurt voor jou om de groene omgeving te ontdekken.

Vlak boven het Friese Workum vind je de camperplaats Familie Abma. Zeker een aanrader om eens een bezoekje te brengen. Het heeft veel voorzieningen, waaronder een watertappunt, overdekte fietsenstallingen met oplaadpunt en meer. Naast de parkeerplaats staat overigens IJsboerderij Margje 24. Voor de zoetekauwen zijn hier ook heerlijke ambachtelijke ijsjes scoren!

Camperparkeerplaatsen in Drenthe

Wanneer je tijdens een (door)reis langs Drenthe komt, is de stop bij restaurant De Turfsteker een uitstekende optie. Het is gelegen in Westerbork, achter het Ierse restaurant. Zij bieden de camperplaats gratis aan als je ook iets komt eten in het restaurant. Dat is overigens geen probleem: het restaurant krijgt een gemiddelde waardering van 4,4/5 sterren op Google.

Restaurant Norgerhout in Norg biedt een mooie gratis locatie om de camper te parkeren en op het stalen ros te springen om van de omliggende natuur te genieten – we konden niets anders van Drenthe verwachten.

Camperparkeerplaatsen in Overijssel

Wanneer je door – of langs – het Overijsselse Hengevelde rijdt met de camper is Zalencentrum De Gebrande Wateren een mooie plaats om even te stoppen om te overnachten. Een rustige locatie, maar wel zonder voorzieningen. Het wordt op prijs gesteld om je te melden bij het tegenovergelegen café. Startlocatie van een aantal fietsroutes, zoals een route langs de zes kastelen rond Diepenheim.

Een mooie locatie naast de oude dierentuin van Emmen om neer te strijken met de camper is de Camperplaats Emmen. Best een ruime opzet, met plaats voor tien campers. Daarnaast zijn veel voorzieningen dichtbij, zoals de vrijdagochtendmarkt en het centrum van Emmen. Je mag hier maximaal drie dagen verblijven, maar dat is genoeg tijd om de omgeving te ontdekken!

Camperparkeerplaatsen in Gelderland

Nog op zoek naar een mooie locatie om de camper te parkeren in Gelderland? Dan is Slot Loevestein in Poederoijen zeker het overwegen waard! Natuurlijk kun je een bezoekje brengen aan het kasteel en fort, maar je kunt ook heerlijk fietsen en wandelen in het prachtige natuurgebied ernaast. Let wel op dat er geen voorzieningen aanwezig zijn op de camperplaats.

Ook bij de camperplaats naast Restaurant De Korenmolen in Eerbeek wandel je vanuit de camper zo de natuur in. Wil je iets eten, dan kan dat uiteraard in het restaurant. Met twee camperplaatsen is het niet de grootste, maar absoluut een mooie locatie om neer te strijken voor een overnachting.

Camperparkeerplaatsen in Flevoland

Camperplaats Banterkade bij Bant biedt je een rustige locatie in de Noordoostpolder. Aan de rand van het water en het dorp Bant zijn er volop mogelijkheden voor een restaurantbezoekje of een heerlijke wandeling door de natuur.

Tegenwoordig gaan ze door het leven als Pantropica, maar mogelijk ken je het als De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Ondanks een naamsverandering kun je hier nog altijd gratis met de camper parkeren. Perfect om te combineren met een uitje naar Pantropica. Ze stellen het ook op prijs als je je vooraf meldt om te laten weten dat je hier blijft staan. Voorzieningen zoals toilet en stroom zijn aanwezig.

Camperparkeerplaatsen in Noord-Holland

Een aanrader wanneer je in Noord-Holland bent met de camper is de Kaasboerderij Simonehoeve in Katwoude. Zij nodigen je van harte uit om te komen overnachten (en een stukje kaas te proeven). Er is een toilet aanwezig, maar andere voorzieningen ontbreken helaas. Ontneemt niets van de mooie locatie!

Camperaars kunnen naast de Kaasboerderij ook naar het Pannenkoekenhuis Ootje Konkel. Gewenst is dat je ook een bezoek aan het restaurant brengt, maar als je met de kids op pad bent is dat waarschijnlijk geen enkel probleem! Een rustige en mooie plek, wel zonder voorzieningen maar zeker eentje om neer te strijken voor een overnachting. Ook Hoorn is goed te bereiken op de fiets (4 kilometer).

Camperparkeerplaatsen in Zuid-Holland

Aan het water in Zuid-Holland vind je de Koningin Emmaboulevard bij de Hoek van Holland. In totaal zijn er veertig plaatsen dus er is bijna altijd ruimte om de camper te parkeren. Daarvan zijn er overigens wel maar vijf gratis. Het centrum is op loopafstand. Er is geen website of reserveringsmogelijkheid dus je zult het avontuur zelf aan moeten gaan!

Wil je tijdens de campervakantie ook genieten van een fijne spa, dan is Centre du Lac in Pijnacker een perfecte plek om neer te strijken. Fijne en complete sauna, met vriendelijk personeel. Ook elektriciteit is gratis voor camperaars.

Camperparkeerplaatsen in Zeeland

Bezoekers van Kloosterzande zullen blij zijn wanneer zij met de camper neerstrijken bij de Camperplaats Kloosterzande. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig en voor 2,50 euro is er ook een stroomaansluiting beschikbaar.

Parking Zeedijk is ook een uitstekende optie als je in Zeeland bent! Een mooie camperplek achter de Westerscheldedijk, waar je vlakbij het Verdronken Land van Saeftinghe vindt. Een supermarkt is wel verder weg (15 kilometer in Hulst), maar de NKC noemt het in de 10 mooiste camperplaatsen van Zeeland.

Camperparkeerplaatsen in Noord-Brabant

Als je van lekker eten houdt - wordt trouwens op prijs gesteld als je een maaltijd komt eten - en met de camper door Brabant rijdt, dan is de keuze om te stoppen bij Restaurant De Ark in Maarheze niet een moeilijke! Goede locatie met vriendelijk ontvangst en stroomaansluiting. Ook Wi-Fi is (gratis) beschikbaar, andere voorzieningen zoals douche en toilet zijn eveneens aanwezig.

Niet alleen De Ark is een uitstekende camperparkeerplaats voor de Bourgondische camperaar. Neem een kijkje bij Restaurant De Wekker in Reusel. Daar kun je niet alleen gratis de camper parkeren, maar ook voor een relatief zacht prijsje een heerlijke maaltijd krijgen. Het restaurant krijgt veel lovende recensies over het eten en de vriendelijkheid van het personeel.

Camperparkeerplaatsen in Limburg

Bij restaurant Old Inn-Bar & Kitchen in Ottersum vind je een gratis parkeerplaats. Wil je hier overnachten dan wordt het wel gewaardeerd dat je ook een hapje komt eten in het restaurant. Gelukkig zul je niet teleurgesteld worden: een goede prijs, kwaliteitverhouding, een aantal speciaalbieren op de tap. De locatie is vlak bij het centrum van Ottersum en in de buurt is ook een supermarkt te vinden.

Een rustige camperplaats in naast het zwembad in Sittard is een goede locatie om een pitstop te maken tijdens een camperreis. Het gebruik is gratis maar je moet je wel aanmelden. Voorzien van prullenbakken en een plek voor het lozen van grijswater. In totaal zijn er tien camperplaatsen beschikbaar. Deze kun je overigens niet reserveren.

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg opties in het land om kosteloos de camper te parkeren, terwijl je heerlijk geniet van de omliggende natuur of het nabije dorpje of stadje. Zorg er natuurlijk wel voor dat je een backup-locatie in gedachten houdt, want sommige parkeerplaatsen zijn of populair of niet al te groot. Daarvoor biedt www.campercontact.com een uitstekend overzicht!

21 juni '24 (12:48)

Alle bezwaren tegen Roompot-vakantiepark Veessen ongegrond verklaard

Alle 22 bezwaren tegen de komst van het vakantiepark bij Veessen zijn ongegrond verklaard. Volgens Rijkswaterstaat is de bouw ervan niet in strijd met de strengere regels voor buitendijkse bebouwing. Renovatie van bestaande bouw is namelijk toegestaan en Roompot doet een beroep op deze uitzondering. Dit meldt Rivierverhalen.

20 juni '24 (10:58)

Gemeente voert handhavingscontrole uit op Villapark Panjevaart

Villapark Panjevaart wordt de afgelopen jaren niet meer recreatief gebruikt, maar voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Halderberge voerde deze week een handhavingscontrole uit om vast te stellen wie er op het Villapark verblijven en waar. Dit meldt de gemeente. 

19 juni '24 (14:24)

EuroParcs start met bouw Enkhuizerzand: dit gaat er allemaal gebeuren

Een langlopend project in de gemeente Enkhuizen wordt nu ingekleurd. De afgelopen maanden is vakantieparkexploitant EuroParcs druk bezig geweest om een deel van het Enkhuizerzand klaar te stomen voor de bouw van een vakantiepark. Daar komen in totaal 126 vakantiewoningen te staan. Ook wordt het recreatiegebied op de schop genomen, melden gemeente Enkhuizen en Ons Westfriesland.

19 juni '24 (11:42)

Bungaloweigenaar moet zonnepanelen van dak vakantiehuis verwijderen

De rechtbank in Noord-Holland heeft bepaald dat de eigenaar van een bungalow op vakantiepark ‘t Geestemerambacht in Schoorldam de zonnepanelen op het dak moet verwijderen. Dit zou in strijd zijn met de erfpachtvoorwaarden, meldt Solar Magazine.

18 juni '24 (14:19)

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

18 juni '24 (10:13)

Camping in Ermelo eerste in Nederland met predicaat hofleverancier

Bakkers en bloemisten gingen deze onderneming al voor. Nu kan een camping in Ermelo zich ook achter deze bedrijven scharen. Camping De Paalberg heeft als eerste en momenteel ook enige camping de onderscheiding als hofleverancier ontvangen. “Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen.” Dat meldt RTL Nieuws.

18 juni '24 ( 9:48)

NVM: run op vakantiewoningen nam af in 2023

Vorig jaar zijn er een derde minder vakantiewoningen verkocht dan in 2022. Daarmee zijn de aantallen lager dan in de topjaren 2021 en 2022. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport ‘De Nederlandse markt voor recreatiewoningen, 2023’ van NVM. Wel is de gemiddelde prijs voor een vakantiewoningen licht gestegen in vergelijking met 2022. In 2023 betaalde je gemiddeld 228.000 euro voor een vakantiewoning. Dat meldt NVM.

17 juni '24 (11:28)

Vermoedelijke brandstichting op vakantiepark Hooge Mierde

Afgelopen zaterdagavond woedde er een brand in twee chalets op vakantiepark Zwartven aan de Park Zwartven in Hooge Mierde. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Er waren geen mensen in de chalets doen de brand uitbrak, meldt 112Brabant.

14 juni '24 (12:51)

Plekje op camping Prinsenmeer kan worden geboekt, maar is nog wel even dicht (dus doe het niet)

Na maanden heeft de nieuwe exploitant van Camping Prinsenmeer in Ommel een vergunning aangevraagd. Dat laat de gemeente Asten weten, meldt Omroep Brabant. De nieuwe uitbater nam de camping over van televisiebekendheid Peter Gillis. Ondanks dat deze nog enige maanden gesloten blijft, kan je nog steeds een vakantie boeken via de website.

14 juni '24 ( 8:54)

Roompot betaalde 1,4 miljoen euro te weinig toeristenbelasting

Roompot moet aan de Zeeuwse gemeente Noord-Beveland 1,4 miljoen euro extra toeristenbelasting betalen voor de jaren 2019 tot en met 2022. Het vakantiepark had in die periode te weinig afgedragen aan de gemeente.