Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

Nadat de gemeente Asten het vermoeden had dat er illegale activiteiten plaatsvonden op het vakantiepark Prinsenmeer van Peter Gillis, viel vorig jaar het besluit om de exploitatievergunning van het park in te trekken. Ook na een Bibob-onderzoek kwam naar voren dat er inderdaad een dreiging bestaat dat het park voor criminele doeleinden kon worden ingezet.

Permanente bewoning is ook niet toegestaan op het park. Dat gebeurt wel: momenteel wonen er nog zo’n 130 mensen verdeeld over 50 chalets. Zij moeten op last van de gemeente uiterlijk 15 september het park hebben verlaten.

Seizoenskaarten

Toch is er iets vreemds aan de hand. Zo is het namelijk nog steeds mogelijk om een seizoensplaats te boeken op het park. En dat gebeurde ook. Zo deden gedupeerden vorig jaar aanbetalingen die verschilden van 1.500 euro tot 3.700 euro. Nu het park gaat sluiten willen de mensen hun geld terug. Maar daar geeft het bedrijf geen gehoor aan.

Volgens advocaat consumentenrecht Nicolette Heijkant is het simpel. Ze stelt dat een bedrijf de overeenkomst niet kan nakomen en dus de bezoekers recht hebben om hun geld terug te krijgen.

Nieuwe uitbater

Inmiddels heeft Peter Gillis aangegeven dat hij stopt als exploitant van zijn negen Nederlandse vakantieparken. Wel blijft hij de eigenaar, maar zei dat hij er mee ging stoppen nadat de vergunning was ingetrokken. De nieuwe uitbater is Matthijs Stevens en zal opnieuw een vergunningstraject van de gemeente moeten doorlopen. Daarom is er volgens Heijkant weinig kans dat het park deze zomer open gaat.