Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

Het gaat om een vakantiepark met 54 luxe recreatiewoningen, sommigen met voorzieningen zoals een jacuzzi of sauna. Die komen te staan op het terrein waar voorheen Camping De Prins stond.

Het plan om hier een vakantiepark neer te zetten is niet nieuw. Al in de jaren ’90 was er een bouwplan voor luxe bungalows. Daar gaf de gemeente akkoord voor, maar kwam niet van de grond. Vervolgens werd het stuk grond in 2010 gekocht door de Bertram Group, die daar opnieuw plannen had voor een vakantiepark. Maar ook dit liep vast in 2015.

Beweging

Pas twee jaar geleden kwam er een plan waarvan er wordt verwacht dat deze écht wordt uitgevoerd. De Zeeuwse vastgoedontwikkelaar VG-D nam het voortouw namens Bertram Group. De ontwikkeling van het park met recreatiewoningen, een sport- en spelcentrum en bedrijfswoning lijkt er ditmaal echt te komen. Volgens projectmanager Ko van Garderen gaat de bouw aan het eind van het jaar beginnen “als er geen verdere bezwaren komen”.

Drukte

Ondanks de positieve houding van de gemeente, provincie en de ontwikkelaar zijn er ook tegengeluiden. Sommige buurtbewoners vrezen dat de komst van het nieuwe park zorgt voor extra verkeersoverlast en -drukte op de nu nog rustige Wildweg. Daarnaast zijn recreanten bang dat de groene omgeving leidt onder de bouw van een vakantiepark.

Die bezwaren heeft de gemeente ongegrond verklaard. Zo is er al jaren een plan om de bestemming weer een recreatieve functie te geven. Ook denkt de gemeente dat de komst van het park een kwaliteitsimpuls geeft en wordt het groen dat verdwijnt gecompenseerd. Voor de 2.750 vierkante meter groen die verdwijnt wordt volgens de gemeente 4.535 vierkante meter groen teruggeplaatst.