Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 4 min
location_on [xx]km
Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark / Afbeelding: Google Maps https://maps.app.goo.gl/xCSMfSGjjxpWp5Uv6
Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

Het gaat om een vakantiepark met 54 luxe recreatiewoningen, sommigen met voorzieningen zoals een jacuzzi of sauna. Die komen te staan op het terrein waar voorheen Camping De Prins stond.

Het plan om hier een vakantiepark neer te zetten is niet nieuw. Al in de jaren ’90 was er een bouwplan voor luxe bungalows. Daar gaf de gemeente akkoord voor, maar kwam niet van de grond. Vervolgens werd het stuk grond in 2010 gekocht door de Bertram Group, die daar opnieuw plannen had voor een vakantiepark. Maar ook dit liep vast in 2015.

Beweging

Pas twee jaar geleden kwam er een plan waarvan er wordt verwacht dat deze écht wordt uitgevoerd. De Zeeuwse vastgoedontwikkelaar VG-D nam het voortouw namens Bertram Group. De ontwikkeling van het park met recreatiewoningen, een sport- en spelcentrum en bedrijfswoning lijkt er ditmaal echt te komen. Volgens projectmanager Ko van Garderen gaat de bouw aan het eind van het jaar beginnen “als er geen verdere bezwaren komen”.

Drukte

Ondanks de positieve houding van de gemeente, provincie en de ontwikkelaar zijn er ook tegengeluiden. Sommige buurtbewoners vrezen dat de komst van het nieuwe park zorgt voor extra verkeersoverlast en -drukte op de nu nog rustige Wildweg. Daarnaast zijn recreanten bang dat de groene omgeving leidt onder de bouw van een vakantiepark.

Die bezwaren heeft de gemeente ongegrond verklaard. Zo is er al jaren een plan om de bestemming weer een recreatieve functie te geven. Ook denkt de gemeente dat de komst van het park een kwaliteitsimpuls geeft en wordt het groen dat verdwijnt gecompenseerd. Voor de 2.750 vierkante meter groen die verdwijnt wordt volgens de gemeente 4.535 vierkante meter groen teruggeplaatst.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.