Gemeente stelt eis afsluiten gas op vakantiepark Gillis uit

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Toch minder lastig douchen en koken voor de bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente Asten had eerder geëist dat de aansluiting van de propaangastank op het park voor 9 april moest zijn afgesloten. Dat hoeft nu niet meer. Maandag besloot de gemeente dat dit wordt uitgesteld tot na een kort geding. Die heeft Gillis aangespannen tegen de dwangsom voor het niet afsluiten van het gas, meldt de Telegraaf.

In ieder geval kunnen de vaste bewoners van het vakantiepark in Ommel tot 30 april gebruik maken van gas. In eerste instantie mocht dat tot maximaal 9 april, maar dat zou betekenen dat de bewoners na maandag zonder gas op het park verbleven.

Ondanks dat permanente bewoning op het park niet is toegestaan, gebeurt dat wel. Zo’n vijftig huizen worden door ongeveer 130 mensen bewoond. Op 15 september moeten zij van het park vertrokken zijn. Eerder trok de gemeente al de horecavergunning van het park in, net als de andere vergunningen waardoor recreatie op het park niet meer is toegestaan.