Peter Gillis stelt gastank op Prinsenmeer buiten gebruik om dwangsom te voorkomen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
4 min
Het wordt lastig koken en douchen op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De uitbater van het park, parkondernemer Peter Gillis, heeft daar de propaangastank op het park afgesloten. Hiermee wil hij een dwangsom van de gemeente ontlopen. Het zorgt er wel voor dat de bewoners van het park geen warm water en gas in hun woningen hebben, meldt Brabants Dagblad.

Een dwangsom van 70.000 euro hangt boven het hoofd van Peter Gillis als hij er niet voor zorgt dat de propaangastank voor 9 april is afgesloten. In totaal zijn er nog zo’n 130 mensen die permanent op het park verblijven. De gemeente besloot eerder dat alle bewoners van het park voor 15 september een andere plek moeten vinden.

Dat kwam bij de bewoners overigens niet als verrassing. In een brief schreef Gillis aan de bewoners dat hij de dwangsom aanvecht, maar dat die zaak pas aan het einde van de maand wordt behandeld. Hij zou daarbij hebben gevraagd of er een ontheffing mocht komen op het afsluiten van de gastank, maar daar zou de gemeente niet akkoord mee zijn gegaan.

Impact

Ondanks dat de bewoners vanaf 15 september officieel weg moeten zijn, wordt het vanaf nu al knap lastig om ‘normaal’ op het park te leven. Volgens Paul Lap, vertegenwoordiger van de bewonersgroep van Prinsenmeer, is het een flinke impact en zijn de gevolgen van het afsluiten van de tank ‘groot’. Er kan niet meer worden gedoucht of gekookt. “Nu worden ze op een andere manier alsnog de dupe van het conflict tussen Gillis en de gemeente.”

Momenteel kijkt de bewonersgroep naar de mogelijkheid om per chalet een gasfles aan te sluiten. 

Besluit gemeente

Dinsdag besloot de gemeente om het afsluiten van de gastank uit te stellen tot na het kort geding op 30 april.