Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Minder hectare bebouwde oppervlakte voor Vaals vakantiepark Cottesserhoeve

Door Johanne Levinsky
schedule 4 min
location_on [xx]km
15 procent minder hectare bebouwde oppervlak voor Vaals vakantiepark Cottesserhoeve
Na protest door omwonenden en natuurorganisaties heeft projectontwikkelaar InLeisure de plannen voor vakantiepark Cottesserhoeve gewijzigd. Het bebouwde oppervlak wordt flink teruggebracht en er komen minder vakantiehuisjes, waardoor er meer plek overblijft voor de natuur. Het protest richtte zich met name op de grootschaligheid van het park en het feit dat mensen met een kleine portemonnee weinig kans krijgen om een huis te huren. Dit meldt L1. 

In plaats van honderd vakantiehuisjes komen er nu 83 op het vakantiepark in de gemeente Vaals. Ook schroeft de ontwikkelaar het bebouwde oppervlak terug met 15 procent. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor natuur.

Kleinere huisjes en minder bebouwde oppervlakte

Het concept is ook dusdanig aangepast dat de huisjes binnen het landschap van het natuurgebied tussen het Vijlenerbos en rivier de Geul past. Er komen straks meer open ruimtes met meer natuur en een grote diversiteit aan huisjes. Deze zijn wel kleiner dan de geplande vakwerkhuizen, laat eigenaar Juliette van Haaster van InLeisure weten. Hierdoor neemt het park 15 procent minder bebouwd opperlak in. Er komt een grote groenstrook tussen het park en de Berversbergbeek.

Op dit moment heeft het park enkel 292 plaatsen voor caravans en staan er chalets, een zwembad en boerenhoeve. De jaarplaatsen gaan weg en ook het zwembad verdwijnt. Volgens het nieuwe concept ondergaat de Cottesserhoeve een flinke opknapbeurt.

Kosten verhuur

Goedkope plekken voor stacaravans zijn straks afgeschaft. Wie in een huisje wil verblijven betaalt hier per week 1.700 tot 2.500 euro voor, afhankelijk van de periode en het formaat van het huisje. In de herfst- en wintermaanden zal het park zich openstellen voor meer mensen. “Daar staat tegenover dat er minder verkeersoverlast is, omdat er geen auto’s met caravans over deze smalle wegen rijden. Doordat we minder huisjes hebben, gaat er in de drukste maanden 40 procent minder verkeer naar het park”, aldus Van Haaster. Het plan is om begin 2026 de deuren van Cottesserhoeve te openen. Wel moet het bestemmingsplan eerst gewijzigd worden door de gemeenteraad van Vaals.

25 april '24 (13:29)

Voorstel om omstreden vakantiepark tussen kassen te bouwen goed ontvangen

In natuur- en recreatiegebied Vlietland zouden 222 recreatiewoningen worden gebouwd, maar daar is lang en hard tegen gedemonstreerd. De natuur zou hierdoor beschadigd raken. Maar omdat het plan in 1985 al is goedgekeurd door de Raad van State, kan de gemeente Leidschendam-Voorburg hier weinig tegen doen. Wel heeft het idee van de ChristenUnie om de vakantiehuizen in het glastuinbouwgebied te bouwen veel politieke steun gekregen. Ook de tegenstanders zien dit plan wel zitten. Dit meldt Omroep West. 

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.