Flechter Hotel nieuwe uitbater van Kasteel Coevorden

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Kasteel Coevorden heeft een nieuwe eigenaar. Voorheen werd het Drentse kasteel uitgebaat door H Design, maar vanwege hun faillissement vorige maand is de exploitatie door het bedrijf niet meer mogelijk. De curator, Paul van Boven, kon vandaag laten weten dat het kasteel een nieuwe exploitant heeft, meldt RTV Drenthe.

De coronapandemie zorgde bij H Design – zoals bij vele bedrijven – voor hoge kosten voor onder meer energie en personeel. Volgens de curator liep de schuldenlast op tot zo’n zes ton. Een kanttekening die Van Boven plaatst is dat er wel meer onderzoek moet worden gedaan naar de financiële situatie.

Meer dan alleen kasteel

De panden zijn in handen van de Groningse internetondernemer Ben Woldring. Ook het Gouverneurshuis en hotel De Vlijt vallen onder het faillissement. Daarbij is Van Boven actief op Fletcher afgestapt in samenwerking met Woldring. Van Boven vindt het ‘mooi voor Coevorden’ dat een grote partij de exploitatie van het kasteel gaat verzorgen.

De 20 werknemers van het kasteel blijven in eerste instantie gewoon werken. Van Boven laat weten dat er nog een onderzoek loopt naar de schuldenlast van Kasteel Coevorden. Volgens hem hebben nog niet alle schuldeisers zich gemeld.