Roompot oneens met kritiek uitbreidingsplannen vakantiepark: ‘Gewoon prima plan’

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
5 min
Het Roompot Beach Resort wil uitbreiden en vernieuwen. Daarvoor heeft de organisatie een akkerland van 29 hectare in gedachte. Het plan stuit echter op kritiek onder een aantal bewoners van Noord-Beveland en van mensen daarbuiten. Nu laat de directeur van Roompot, Coen van der Wel, zich uit over de kritiek: “Dit is gewoon een prima plan.” Dat meldt Omroep Zeeland.

Volgens de bezwaarmakers kan de uitbreiding van het park ertoe leiden dat er ook meer gasten naar vakantiepark komen. Daarnaast was er verwarring bij de partijen over de termen ‘eenheden’ en ‘bedden’.

Aan die discussie wil Van der Wel een einde maken. Hij stelt dat het aantal eenheden al naar beneden is gesteld. Over die term zou verwarring zijn, want “het woord bracht een gevoel met zich mee dat binnen die term met het aantal bedden gespeeld zou kunnen worden.” Vanaf nu wordt alles uitgedrukt in ‘bedden’.

Jaarplaatshouders

Volgens Roompot is het niet de bedoeling om uit te breiden, maar zijn de plannen vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Zo komen de jaarplaatsen centraal te staan in het plan. Die verdwijnen steeds vaker van vakantieparken omdat die worden vervangen voor stenen constructies. Mensen die nu een jaarplaats op het Beach Resort hebben krijgen de kans om naar een andere plek te verhuizen.

Van der Wel wil daarnaast bewijzen dat de vernieuwing van het park ook een bijdrage levert aan de duurzaamheid van het park en dat er meer groen wordt gecreëerd. Zo zegt hij dat het zwembad, dat enorme hoeveelheden gas verbruikt, wordt ‘verduurzaamd’. Waarom hij dan niet het zwembad schrapt, dat is een vraag die ontstaat als hij het heeft over ‘verduurzamen’.

Natuur

In de plannen is ook een watersysteem opgenomen voor zoetwateropslag. Op de plek waar de jaarplaatsen staan moet een duinvallei komen. Verder wordt de verkeerssituatie onder handen genomen door Roompot en het waterschap. De financiering komt vanuit Roompot. Van der Wel zegt dat het gebied openbaar toegankelijk wordt, om doorheen te wandelen of te fietsen.

Initiële plan

Toch stuit het plan van Roompot op kritiek van omwonenden. Inmiddels is er een open dialoog tussen de partijen. Daaruit zouden ‘positieve gesprekken’ zijn gevloeid, aldus Van der Wel.

Het bezwaar komt volgens de directeur door de initiële plannen die werden geschreven. “Ik denk dat wanneer je ze nu doorleest, en er objectief naar kijkt, kun je niet anders concluderen dat dit een prachtig plan is.”

Na een paar maanden uitstel is de verwachting dat het plan in maart wordt behandeld door de gemeenteraad.