Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Roompot oneens met kritiek uitbreidingsplannen vakantiepark: ‘Gewoon prima plan’

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 5 min
location_on [xx]km
Roompot oneens met kritiek uitbreidingsplannen vakantiepark: ‘Gewoon prima plan’ / Foto: "Beachhouses of holiday Park Roompot Beach Resort kamperland zeeland" door Katharina Schneider
Het Roompot Beach Resort wil uitbreiden en vernieuwen. Daarvoor heeft de organisatie een akkerland van 29 hectare in gedachte. Het plan stuit echter op kritiek onder een aantal bewoners van Noord-Beveland en van mensen daarbuiten. Nu laat de directeur van Roompot, Coen van der Wel, zich uit over de kritiek: “Dit is gewoon een prima plan.” Dat meldt Omroep Zeeland.

Volgens de bezwaarmakers kan de uitbreiding van het park ertoe leiden dat er ook meer gasten naar vakantiepark komen. Daarnaast was er verwarring bij de partijen over de termen ‘eenheden’ en ‘bedden’.

Aan die discussie wil Van der Wel een einde maken. Hij stelt dat het aantal eenheden al naar beneden is gesteld. Over die term zou verwarring zijn, want “het woord bracht een gevoel met zich mee dat binnen die term met het aantal bedden gespeeld zou kunnen worden.” Vanaf nu wordt alles uitgedrukt in ‘bedden’.

Jaarplaatshouders

Volgens Roompot is het niet de bedoeling om uit te breiden, maar zijn de plannen vooral gericht op het verbeteren van kwaliteit. Zo komen de jaarplaatsen centraal te staan in het plan. Die verdwijnen steeds vaker van vakantieparken omdat die worden vervangen voor stenen constructies. Mensen die nu een jaarplaats op het Beach Resort hebben krijgen de kans om naar een andere plek te verhuizen.

Van der Wel wil daarnaast bewijzen dat de vernieuwing van het park ook een bijdrage levert aan de duurzaamheid van het park en dat er meer groen wordt gecreëerd. Zo zegt hij dat het zwembad, dat enorme hoeveelheden gas verbruikt, wordt ‘verduurzaamd’. Waarom hij dan niet het zwembad schrapt, dat is een vraag die ontstaat als hij het heeft over ‘verduurzamen’.

Natuur

In de plannen is ook een watersysteem opgenomen voor zoetwateropslag. Op de plek waar de jaarplaatsen staan moet een duinvallei komen. Verder wordt de verkeerssituatie onder handen genomen door Roompot en het waterschap. De financiering komt vanuit Roompot. Van der Wel zegt dat het gebied openbaar toegankelijk wordt, om doorheen te wandelen of te fietsen.

Initiële plan

Toch stuit het plan van Roompot op kritiek van omwonenden. Inmiddels is er een open dialoog tussen de partijen. Daaruit zouden ‘positieve gesprekken’ zijn gevloeid, aldus Van der Wel.

Het bezwaar komt volgens de directeur door de initiële plannen die werden geschreven. “Ik denk dat wanneer je ze nu doorleest, en er objectief naar kijkt, kun je niet anders concluderen dat dit een prachtig plan is.”

Na een paar maanden uitstel is de verwachting dat het plan in maart wordt behandeld door de gemeenteraad. 

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.