Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Met haar droomcamping wil Rosa psychische klachten verhelpen

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Met haar droomcamping wil Rosa psychische klachten verhelpen
Midden in de natuur, misschien met een moestuintje, atelier en paddenpoel. 35 kampeerplekken in een natuurgebied met ruimte voor inheemse beplanting, struiken en bomen. En er werken mensen met een psychische aandoening, zodat worden geholpen om goed terug te keren in de maatschappij. Dat is de reden waarom Rosa Teunis uit Almelo een camping wil starten, meldt RTV Oost. Maar dan moet ze die ook kunnen vinden.

Graag wil ze een camping starten. Het liefst in Noordoost Twente. “Bijvoorbeeld bij een boer als die grond wil afstaan”, zegt ze. Het is wel makkelijker gezegd dan gedaan: er moeten natuurlijk wel nutsvoorziening zijn of aangelegd worden. Een andere mogelijkheid waar ze over denkt is een camping ‘huren’ van de eigenaar.

Deze plannen heersen al een tijdje in het hoofd van Rosa. Ze is momenteel aan het werk als psychiatrisch verpleegkundige. Geregeld gaat ze met haar cliënten naar het bos om daar te wandelen. Ze stelt dat onderzoeken uitwijzen dat het goed is voor mensen met klachten als depressie of angststoornissen om de buitenlucht op te zoeken. Op haar camping zou dat langduriger kunnen dan deze korte wandelingen. “Dus hoe mooi zou het zijn als mensen met psychische klachten een camping in de natuur draaiende weten te houden?”

Geschikte plek

Ondanks de plannen – en een bedrijfsplan – die klaarliggen, blijkt het lastig voor Rosa om een geschikte camping te vinden. Ze is al in gesprek geweest met eigenaren, maar die liepen vast. Veel geld om te investeren heeft ze niet, terwijl er vaak wel allerlei voorzieningen moeten worden ingericht. Dat maakt het zoeken lastig. En het stigma rondom mensen met een psychische stoornis is volgen haar ook aanwezig. “Ik zou tegen iedereen willen zeggen: het zijn mensen zoals jij en ik. Het had ook je broer of zus kunnen zijn.”

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.