Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemeente Buren houdt voet bij stuk: ook kleiner vakantiepark niet welkom

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Gemeente Buren houdt voet bij stuk: ook kleiner vakantiepark niet welkom / Foto: Google Maps https://maps.app.goo.gl/mSxSuJEs2ZdYshC49
Een plan om twee vakantieparken langs de Rijn bij Maurik neer te zetten stuit op verzet. De gemeente Buren ziet geen heil in deze plannen. Ook een voorstel voor minder woningen wordt niet geaccepteerd, meldt de Gelderlander.

Waterparcs Holding wilde aanvankelijk een vakantiepark aanleggen met 250 vakantiewoningen en 135 woningen. Deze aanvraag is vervolgens naar beneden geschroefd: in de nieuwe aanvraag betreft het voor beide parken 125 woningen. Maar ook daar gaat de gemeente niet mee akkoord.

Die stelt dat de komst van een vakantiepark op de uiterwaarden een grote aantasting hiervan vormt en te groot is voor de locatie. Het bestemmingsplan wordt niet aangepast zodat er een vakantiepark kan komen. Nu gaat het bestemmingsplan uit van baksteenfabrieken.

Landschap

Een groep inwoners van Buren vormt de Dijkwacht Buren. Zij houden zich vooral bezig met het uiterwaardenlandschap en het behoud hiervan. Alle recreatie die nu plaatsvindt op en rond het Eiland van Maurik wordt wel geaccepteerd, maar de Dijkwacht wil voorkomen dat de uiterwaarden veranderen in een lange lijn van recreatieparken langs de Rijn tussen Lienden en Rijswijk.

Naar beneden gesteld

Het nieuwste plan van Waterparcs was dus al teruggeschroefd naar beneden. Hierin worden 125 recreatiewoningen opgenomen. Die moeten op het oostelijke voormalige steenfabrieksterrein komen te staan. Ook wordt het voorzien van horeca, kleine eilandjes en een bosje. Waar voorheen de steenfabriek ’t Anker staat, was een plan voor 125 drijvende recreatiewoningen. Ondanks dat Waterparcs hun plannen naar beneden hebben gesteld, gaat de gemeente vooralsnog niet mee in de plannen.

24 april '24 (13:59)

Is Peter Gillis straks écht niet meer de baas op vakantieparken?

Er ontstond onduidelijkheid onder de oppositiepartij SP in de gemeente Arnhem. Daar rijst de vraag of Peter Gillis daadwerkelijk opstapt als baas van de Oostappen Vakantieparken. Vorige maand gaf hij aan dit te doen. Maar nu blijkt dat de nieuwe exploitant, Vakantieparken B.V., op hetzelfde adres staat ingeschreven als Oostappen Vakantieparken. Dat roept vragen op, meldt de Gelderlander.

24 april '24 (11:30)

Gemoederen op Camping De Marshoeve in Loenen lopen hoog op nu ultimatum afloopt

Bewoners van Camping de Marshoeve in Loenen hebben een stressvolle week achter de rug. De gemeente Apeldoorn wil op deze plek een nieuwe woonwijk bouwen, wat betekent dat de mensen op de camping moeten wijken. Het door de gemeente gestelde ultimatum loopt tot deze week. Maar niet iedereen is van plan om te vertrekken, meldt de Stentor.

23 april '24 (10:28)

Vakantiepark Peter Gillis verkocht seizoensreserveringen, terwijl het park sluit

Ondanks dat er een nieuwe uitbater is gevonden voor de Nederlandse Oostappen-vakantieparken, voorheen uitgebaat door tv-bekendheid Peter Gillis, is de rust nog niet wedergekeerd. Vorig jaar werden onder andere de horecavergunning van het park Prinsenmeer ingetrokken, waardoor het verboden werd om hier te recreeeren of te verblijven. Toch blijkt dat de ondernemer voor duizenden euro’s aan seizoensreserveringen heeft verkocht. Dat meldt Radar.

22 april '24 ( 9:03)

Oranjecamping op paardenrenbaan in Hamburg tijdens EK van de baan

De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

19 april '24 (11:43)

Campers mogen vanaf november niet meer op Klein Amerika staan

Mensen die met hun camper willen overnachten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda hebben daar alleen dit kampeerseizoen nog tijd voor. Vanaf 1 november is het namelijk niet meer toegestaan. Zo wordt de baan vrijgemaakt voor Gouwenaars die in de binnenstad willen parken. Niet iedereen is daar echter blij mee, meldt AD.

19 april '24 (10:13)

Nieuwe exploitant Gillis-parken bekend

Het mysterie rondom de nieuwe exploitant van de Oostappen vakantieparken, van Peter Gillis, is opgelost. De nieuwe uitbater van de vakantieparken is de 41-jarige Matthijs Stevens uit Den Bosch. Hij is oud-medewerker van het advocatenkantoor dat Gillis bijstaat in de zaak tussen hem en zijn ex-vrouw Nicole Kremers, meldt NOS.

18 april '24 (13:34)

Bezwaren omwonenden van de hand gewezen: 'asielhotel' Albergen komt er gewoon

De vergunning voor het komende asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in Albergen blijft in stand. De bestuursrechter in Zwolle wees donderdag bezwaren van omwonenden van de hand.

18 april '24 (11:25)

Amsterdam scherpt hotelbeleid aan: geen nieuwe hotels meer toegestaan

Heel Amsterdam is in het nieuwe hotelbeleid aangemerkt als ‘nee-gebied’. Dit betekent dat er geen nieuwe hotels in de stad bij mogen komen. Het doel van dit aangescherpte beleid is om overtoerisme te voorkomen. Amsterdam mag het aantal toeristenovernachtingen van 20 miljoen per jaar niet overschrijden. Voorheen hanteerde de stad een ‘nee-tenzij’-beleid in bepaalde gebieden. Dit melden de gemeente en NU.nl. 

17 april '24 ( 9:48)

Deze campings wonnen de ASCI Awards Benelux

Op 16 april was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de ASCI Awards Benelux. De winnaars hebben de prijs uit handen van ASCI-CEO Ramon van Reine ontvangen. Kampeerders uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings, meldt ASCI.

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.