Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Dit zijn de beste Nederlandse campings van het jaar

Door Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Dit zijn de beste Nederlandse campings van het jaar / foto: De Munnikenhof
Ieder jaar reikt de ANWB de prijs uit aan de beste Nederlandse campings. Dit jaar mag camping De Kleine Wolf in Stegeren zich voor de derde keer de beste camping van het jaar noemen. De Kleine Wolf werd uitgeroepen tot ‘fijnste familiecamping met zwembad en waterpret’. Die prijs kreeg de camping al eerder in 2020 en in 2022. Daarnaast mag minicamping Munnikenhof in Terheijden zich de beste kleine camping noemen, en ontvangt camping De Paardekreek in Kortgene de prijs voor meest bijzondere huuraccommodatie. Dat meldt ANWB. 

De eigenaren van camping De Kleine Wolf zijn erg verheugd om de prijs in ontvangst te mogen nemen. Op de camping vinden bezoekers onder andere een binnen- en buitenzwembad, uitgerust met nieuwe glijbanen. Daarnaast is er een ligweide en kunnen gasten zwemmen in een zwemvijver met strandrand.

Faciliteiten

Naast zwembaden biedt de camping haar gasten ook ander soort entertainment. Zo worden er theatershows georganiseerd en kunnen kinderen genieten van de pumptrack. Daarnaast is er een supermarkt op het terrein, evenals een visvijver en meerdere restaurants.

Beste Kleine Camping van het Jaar

Naast de beste familiecamping deelt de ANWB ook een prijs uit voor de beste kleine camping. Dit jaar gaat deze prijs naar minicamping Munnikenhof. Volgens de ANWB is het een mooie plek voor rustzoekers. “Op deze camping vind je geen uitgebreid vermaak”, aldus de website. “Om die reden trekt de camping vooral een wat ouder publiek.”

Meest bijzondere huuraccommodatie

Ben je op zoek naar een unieke huuraccommodatie, dan kun je volgens de ANWB het beste naar de Zeeuwse camping De Paardekreek in Kortgene gaan. Hier zijn de huisjes uitgerust met twee slaapkamers, met elk een eigen badkamer. De suites hebben een grote woonkamer met keuken en een terras.

Je baadt hier dus in luxe en comfort, maar er wordt ook aan de natuur gedacht. De huurhuisjes zijn voorzien van zonnepanelen en voor de muren is gerecycled hout gebruikt. Daardoor zijn de huuraccommodaties duurzaam en circulair gebouwd. In de omgeving van De Paardekreek kun je heerlijk wandelen en fietsen in de natuur. 

29 februari '24 ( 8:33)

Onderhoud zorgt voor sluiting Erasmusbrug Rotterdam

Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.

29 februari '24 ( 8:30)

Oorzaak ademhalingsproblemen zwembad Amsterdam onbekend

De brandweer heeft geen oorzaak kunnen vinden voor de ademhalingsproblemen die meer dan tien bezoekers van het Mercatorbad in Amsterdam-West woensdagmiddag kregen. Eerst ging de brandweer uit van een chloorlekkage, meldde ze op X. Maar na een meting in het zwembad is geen gevaarlijke stof aangetroffen.

28 februari '24 (11:52)

Verbod op omzetten kampeerplekken naar bungalows kan Texel miljoenen kosten

Het hoogseizoen komt er weer aan en dat betekent dat kampeerplaatsen op Texel weer mogen worden omgezet naar bungalows. Áls de gemeente daar tenminste mee instemt. Burgemeester en wethouders van het eiland leggen het voorstel in maart voor. In een eerder amendement riep de raad op om ‘verstening’ op het eiland tegen te gaan. Daar komt het college nu op terug. Er kunnen miljoenenclaims worden verwacht als zij het plan toch doorvoeren, meldt NH Nieuws.

27 februari '24 ( 9:52)

Toeristenbelasting stijgt dit jaar gemiddeld met 8,1 procent

Toeristen die in Nederland overnachten moeten toeristenbelasting betalen. Gemiddeld is dit 2,34 euro per persoon, per nacht. Dit bedrag is 8,1 procent hoger dan vorig jaar. Het betreft een gemiddelde stijging: er zijn lokale verschillen. Wel houdt dit ook in dat er in sommige gemeenten een nog sterkere stijging is. Zo betaal je in het Noord-Hollandse Wijdemeren nu 165,2 procent meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar toeristenbelasting van Bungalowparkoverzicht.nl.

27 februari '24 ( 8:43)

Recordaantal gasten in hotels, campings en vakantiehuisjes

Het aantal gasten in Nederlandse hotels, campings en vakantiehuisjes is vorig jaar naar een recordniveau gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ging het om 49,7 miljoen gasten, wat een stijging van ruim 8 procent is vergeleken met een jaar eerder.

26 februari '24 (12:53)

Flechter Hotel nieuwe uitbater van Kasteel Coevorden

Kasteel Coevorden heeft een nieuwe eigenaar. Voorheen werd het Drentse kasteel uitgebaat door H Design, maar vanwege hun faillissement vorige maand is de exploitatie door het bedrijf niet meer mogelijk. De curator, Paul van Boven, kon vandaag laten weten dat het kasteel een nieuwe exploitant heeft, meldt RTV Drenthe.

26 februari '24 ( 9:17)

Consumentenbond: reisaanbiedingen kloppen vaak niet

Reisorganisaties proberen nog steeds klanten te lokken met misleidende aanbiedingen. Dat constateert de Consumentenbond na nieuw onderzoek. Volgens de belangenorganisatie komt het bijvoorbeeld voor dat de prijs tijdens het boeken verandert. "Of er komen tijdens of na het boeken nog verplichte kosten bij of er ontbreekt essentiële informatie."

23 februari '24 (11:54)

Negen op tien Nederlanders deze zomer op vakantie: dit zijn de populairste bestemmingen

Het leven is de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. We betalen meer voor energie, eten en vervoer. Ook vakanties zijn prijziger dan eerst. Ondanks dat we met z’n allen korten op uitgaven, blijkt dat er op vakanties weinig wordt bespaard. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Die constateert dat Nederlanders grotendeels vasthouden aan hun favoriete vakantielanden. Ook blijkt dat 90 procent van de Nederlanders deze zomer ertussenuit knijpt, meldt RTL Nieuws.

23 februari '24 (11:34)

Even wennen aan de nieuwe gasten van camping Heidepark, maar de sfeer is goed

Camping Heidepark in Lemelerveld is de afgelopen tijd druk. Niet alleen met recreatiegasten, maar ook met 120 asielzoekers. Zij verblijven hier sinds 14 januari om de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verzachten. Ideaal is de opvang volgens een Syrische bewoner niet, maar ‘het is wat het is’. Dat meldt AD.

22 februari '24 ( 8:45)

Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.